Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Σοκολατάκια με Ινδοκάρυδο και Αμυγδαλόσκονη - Almonds and Coconut Treats

Όλοι λατρεύουμε τα σπιτικά σοκολατάκια και μας αρέσει να τα ετοιμάζουμε για τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο πειραματιζόμαστε με διάφορα υλικά, συνδυάζοντας γεύσεις και στοχεύοντας σε μια εξαιρετική εμφάνιση.
Σήμερα θα συνδυάσουμε τη σοκολάτα με το Ινδοκάρυδο και υα ενισχύσουμε το μείγμα με αρωματικό ρούμι. Θα τα τελειώσουμε καλύπτοντάς τα με σκόνη άγλυκου κακάου! Εξαιρετικό αποτέλεσμα!






Τα Υλικά
(Για 30 σοκολατάκια)

150γραμ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
125γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα, τριμμένα (αμυγδαλόσκονη)
250γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ amaretto
2 κουταλιές βούτυρο μαλακό
30 μέτρια χαρτάκια για σοκολατάκια

Για την επικάλυψη
1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ amaretto
½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο σκόνη

Οδηγίες

Βάζουμε το Ινδοκάρυδο μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε.




Εν συνεχεία προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και το λικέρ, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, για να ενσωματωθούν τα υλικά και ακολούθως ζυμώνουμε με τα χέρια μας.











Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά οβάλ ή στρογγυλά τρουφάκια.











Κοσκινίζουμε το κακάο μέσα σ΄ένα δίσκο ή ρηχό πιάτο.
Βουτάμε τα έτοιμα τρουφάκια μέσα στο ρούμι και τα κυλάμε μέσα στο δίσκο με το κακάο, φροντίζοντας να τα καλύψει καλά απ΄όλες τις πλευρές.






Με ένα κουτάλι τα μεταφέρουμε μέσα σε χαρτάκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.





Καλή επιτυχία! 

1 σχόλιο:

  1. Όμορφα πολύ Ελένη μου!
    Εκεί στην φωτογραφία που είναι μετά το πλάσιμο, μου θύμισαν κουκούλια μεταξιού :-))
    Καλό βράδυ και με το καλό στις επερχόμενες γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή