Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Σοκολάτα Κουβερτούρα - Semolina Halva with Dark Chocolate

Ο αγαπημένος μας παραδοσιακός, σιμιγδαλένιος Χαλβάς, χωρίς ξηρούς καρπούς αλλά αρωματισμένος με πορτοκάλι και ενισχυμένος γευστικά και εμφανισιακά με πικρή Σοκολάτα! Ένας καταπληκτικός συνδυασμός κι ένα αποτέλεσμα “ χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκου!”
Δοκιμάστε τον!




Τα Υλικά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ανάμεικτο με αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
150γραμ. τεμαχισμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
1 κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
2 ½ - 3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Για το Σερβίρισμα
2-3 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Λίγη τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)

Οδηγίες





Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξύλο κανέλας και τα βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το χονδρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.







Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.






Χωρίζουμε το χαλβά σε δύο μέρη. Το μισό το αφήνουμε, όπως είναι και στο άλλο μισό προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ενσωματωθεί στον χαλβά.








Ρίχνουμε το χαλβά μέσα σε μία φόρμα σιλικόνης ή σε ένα απλό μπολ, παίρνοντας εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα.
Αφήνουμε το χαλβά να κατέβη λίγο η θερμοκρασία του και μετά τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.


Τον γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κανέλα.


Καλή επιτυχία!

10 σχόλια:

  1. Καλημερα!! Αυτο το γλυκο ανεκαθεν μου αρεσε πολυ με ξηρους καρπους μεσα. Αν ομως αυτοι αντικατασταθουν απο κουβερτουρα θα μου αρεσει το ιδιο, ισως και περισσοτερο!! Ασεπου και η διχρωμια του με εμπνεει πολυ! Τα μεγαλα κομματια τριμμενης σοκολατας κατα το σερβιρισμα επιβαλλονται για μενα!!! :)

    Καλη Κυριακη Ελενη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου με τη σοκολάτα γίνεται εξαιρετικός! Φανταστικός!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο γλυκό.Το είχα φτιάξει την προηγούμενη βδομάδα!Την επόμενη, θα ακολουθήσω τη συνταγή σου! http://plektomaniac.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία, Ειρηνάκι!
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου

      Διαγραφή
  3. Κολασμένο χαλβαδάκι που του έχω και μεγάλη αδυναμία!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ επίσης Λίλα μου!
      Μου αρέσει πολύ.

      Διαγραφή
  4. Πολύ καλή ιδέα αυτός ο συνδυασμός γεύσεων στο χαλβά! Δεν το είχα σκεφτεί, μου αρέσει πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάννα μου, να το δοκιμάσεις! Θα σου αρέσει πάρα πολύ.

      Διαγραφή
  5. πανεμορφο και πεντανοστιμο!απλη αξεπεραστη σιμιγδαλενια γευση!!
    πολυ μου αρεσε ηδιχρωμια!!!!
    καλημερακαι πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιμιγδαλένιο και σοκολατένιο, πανεύκολο γλυκάκι, φανταστικό.
      Θα το αγαπήσεις!

      Διαγραφή