Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Κέικ με Ταχίνι και Καρύδια Pecan

Μια φίλη στην Ελλάδα μου έδωσε μια συνταγή για ένα νηστίσιμο, υγιεινό, πανεύκολο και νόστιμο κέικ με ταχίνι και καρύδια.
Το έφτιαξα και μας άρεσε πολύ, αλλάζοντας όμως κάποια από τα υλικά της κανονικής συνταγής. Χρησιμοποίησα καστανή ζάχαρη που δίνει χρώμα και εξαιρετική γεύση στα κέικ και καρύδια pecan, που εδώ τα βρίσκω εύκολα.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα αφράτο και μυρωδάτο κέικ, ιδανικό για πρωινό, όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας και για όσους φροντίζουν για τη διατροφή τους, αγαπούν το ταχίνι και εκτιμούν τη μεγάλη θρεπτική του αξία.




Τα Υλικά

1½ φλιτζάνι ταχίνι
1½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη μαλακή
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι βιολογικό
1½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια pecan και λίγα ακόμα άκοπα για διακόσμηση
Λίγο μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα και ελάχιστο γαρύφαλλο σκόνη
500γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγίες






Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τα καρύδια.









Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το εσωτερικό μιας στρογγυλής φόρμας 22εκ. με λάδι, πασπαλίζουμε με αλεύρι και αδειάστε το μείγμα.

Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα pecan. 






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-50 λεπτά( Πρώτα δοκιμάζουμε ένα μαχαίρι, αν ψήθηκε, και μετά το βγάζουμε από το φούρνο).

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και μετά το κόβουμε.

TIP
Δεν ανοίγουμε το φούρνο την πρώτη μισή ώρα του ψησίματος για να μην ξεφουσκώσει το κέικ.

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Πολύ ωραίο το κέικ με ταχίνι!
    Έχω φάει ταχινόπιτα, φαντάζομαι μοιάζει λίγο γευστικά αλλά τούτο εδώ το κεκάκι πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο!!!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς, γιατί λατρεύουμε το ταχίνι. Καλό Σαββατοκύριακο από το μουντό Βερολίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι πρέπει τώρα με τον καφέ μου !! λαχταριστό και μοσχομυριστό !!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες Kikip80. Όντως είναι ωραίο αλλά πρέπει να ψηθεί καλά, σαν όλα τα κέικ λαδιού. Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαιρετισμούς στο Βερολίνο από την ηλιόλουστη Τζέντα. Όταν το δοκιμάσετε πολύ ευχαρίστως θα ήθελα τις εντυπώσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου, με το καφεδάκι πράγματι είναι τέλιο! Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έγινε??
    Κρύωσε το κεκάκι??
    Μπορώ να σερβιριστώ δηλαδή??
    Ωραιότατο πρέπει να σου έγινε Ελενάκι μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη το ταχίνι ελάχιστα το χρησιμοποιώ αν και θα έπρεπε.
    Μου αρέσει αυτή η συνταγή όμως.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ νόστιμο φαίνεται το κέηκ με ταχίνι και μόνο από τη φωτογραφία το λιμπίζεσαι. Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλενά μου, όχι μόνο κρύωσε αλλά και σε περιμένει! Εμάς μας άρεσε με τον καφέ μας πολύ. Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξανθή μου, κι εγώ το έμαθα έξω από την Ελλάδα αλλά μας άρεσε και το συνηθίσαμε. Δοκίμασέ το σε μικρό κέικ. Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίο φαίνεται!!! και ειδικά τώρα στην νηστεία θα είναι ότι πρέπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σοφία, είναι πράγματι νόστιμο και μυρωδάτο. Αν σου αρέσει το ταχίνι, δοκίμασέ το και πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. EvaZ νομίζω ότι θα συμφωνήσεις, ότι η νηστεία θέλει και λίγη νοστιμιά! Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Ελένη μου! Το είδα και το λιμπίστηκα, υπέροχο, αν και δεν νηστεύω θα το κάνω σύντομα!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή