Πανεύκολα πορτοκαλένια μπισκότα με ελαιόλαδο και σταγόνες σοκολάτας που ετοιμάζονται μέσα σ' ένα μπολ και δεν απαιτούν μίξερ.
Το πορτοκάλι και η σοκολάτα είναι ένας υπέροχος γευστικός και αρωματικός συνδυασμός και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Τα μπισκότα γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!
Δικά σας!
Τα Υλικά
(Για 20-25 μπισκότα)
1 αυγό
100γραμ. καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός αψέκαστου πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder (18γραμ. βιολογικό)
1 φακελάκι βανίλια (σε σκόνη)
300γραμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
100γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
2 κ. σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
2 φύλλα λαδόκολλας
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking powder.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι, ανακατεύοντας.
Ψήνουνε τα μπισκότα στους 170 στον αέρα, για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα αποθηκεύσουμε.
Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΛΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Elen!
ΔιαγραφήΔεν γνωρίζω ως προς τι η ζύμη σου φάνηκε περίεργη. Είναι μια απλή ζύμη που στο ψήσιμο συμπεριφέρεται εξαιρετικά. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα σου άρεσε.