Κάθε Χριστούγεννα φτιάχνω τουλάχιστον τρία είδη σπιτικά σοκολατάκια-τρουφάκια,
χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη σοκολάτα 70% και διαφορετικούς κάθε φορά ξηρούς
καρπούς.
Σελίδες - Pages
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018
Μπαστουνάκια Ψωμιού με Ελιές – Bread Sticks with Olives
Λένε ότι με το φρέσκο ελαιόλαδο πρέπει πρώτα να φτιάξεις τηγανίτες ή
λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και κανέλα και να τους κεράσεις για το καλό.
Επίσης για να δοκιμάσεις την ποιότητά του και να βεβαιωθείς για την
εξαιρετική του γεύση, πρέπει να τηγανίσεις κι ένα αυγό!
Εξίσου όμως ασφαλής τρόπος ελέγχου της ποιότητάς του είναι η δοκιμή του ωμού ελαιόλαδου με φρέσκο ψωμί. Έτσι συνηθίζουν
να το δοκιμάζουν στα ελαιοτριβεία της Ηλείας και να το προσφέρουν στους ξένους
επισκέπτες.
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018
Σουβλάκι Ξιφία – Sword Fish Skewer
O Ξιφίας, κοινώς ξιφιός, (επιστημονικά Xiphias gladius) είναι μεγάλο
μεταναστευτικό αρπακτικό ψάρι, που ταξιδεύει σε ψυχρά νερά για να τραφεί το
καλοκαίρι και σε θερμά νερά για αναπαραγωγή τον χειμώνα. Τρέφεται κυρίως με
ψάρια, αλλά επίσης με οστρακόδερμα και καλαμάρια.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η μακριά και επίπεδη επέκταση της άνω
σιαγόνας, η οποία μοιάζει με ξίφος, εξ ου και η ονομασία του.
Ο ξιφίας αποτελεί σημαντικό αλίευμα για τις Μεσογειακές χώρες, αν και εκπέμπει
σήμα κινδύνου και πρέπει να περιοριστεί η υπεραλίευσή του, για να σωθεί το
είδος του.
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018
Κυδωνόπαστο - Quince Paste
Το Κυδωνόπαστο ή Παστοκύδωνο είναι ένα πολύ νόστιμο, παραδοσιακό, πηχτό επιδόρπιο από κυδώνι που έχει αρχαία
προέλευση. Στο Ρωμαϊκό βιβλίο περί μαγειρικής του Απικίου αναφέρεται μια
συνταγή για βραστό κυδώνι με μέλι!
Τα υλικά του είναι τα κυδώνια που βράζονται και πολτοποιούνται και με τη
βοήθεια της ζάχαρης αλλάζει το χρώμα τους και από λευκοκίτρινο μετατρέπεται σε ρόδινο.
Αρωματίζεται με φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας ή ξυλάκια κανέλας.
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018
Κέικ Μήλου με Ricotta – Apple and Ricotta Cake
Αυτό το ασυνήθιστο Κέικ Μήλου ή Μηλόπιτα, είναι εξαιρετικό και ετοιμάζεται πανεύκολα,
ακόμα και από αρχάριες! Μην σας τρομάζει η αναλυτική λίστα των υλικών που
φαίνεται λίγο μεγάλη!
Ακολουθώντας όλα τα βήματα της συνταγής θα έχετε ένα πολύ νόστιμο κέικ, με
υπέροχη και πλούσια υφή που θα διατηρηθεί φρέσκο και μαλακό και την επομένη
ημέρα!
Το τυρί του χαρίζει γεύση που ξεχωρίζει και το μήλο δεν κρύβεται μέσα στο
μείγμα του κέικ αλλά στολίζει την επιφάνειά του και το κάνει να μοιάζει
εορταστικό! Δικό σας!
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018
Τσιγαριστά Άγρια Χόρτα με Φασόλια Μαυρομάτικα - Wild Greens with Black Eyed Beans
Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό, παραδοσιακό πιάτο της Μεσσηνίας και περιοχών της Ηλείας με συνδυασμό μαυρομάτικων
φασολιών και αρωματικών άγριων χόρτων. Το πιάτο αυτό είναι νοστιμότατο και
διατροφικά πλήρες.
Προτείνω να το δοκιμάσετε τώρα που εμφανίστηκαν οι καυκαλίδες και τα
μυρώνια στις αγορές, οι “μυρωδιές” όπως τα λένε στην Ηλεία! Θα δώσουν άρωμα και
νοστιμιά στο πιάτο!
Προσοχή όμως κατά το μαγείρευμα! Τα τσιγαριστά χόρτα δεν μαγειρεύονται μέσα
σε πολλά υγρά αλλά χρειάζονται ελάχιστα, γι’ αυτό και η ποσότητά τους πρέπει να
ελέγχεται συνεχώς.
Επομένως μας θέλουν κοντά τους!
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι Attica – Black Grape Preserve
Την ποικιλία σταφυλιού Attica τη γνώρισα ως
επιτραπέζια και μου άρεσε πάρα πολύ. Όχι μόνο, γιατί είναι σχεδόν άσπορο αλλά
και για το ιδιαίτερο, λεπτό άρωμά του που θυμίζει πραγματική βανίλια!
Αυτό το σταφύλι με πήγε πίσω στο χρόνο, αρκετά θα έλεγα, και μου θύμισε τα μαύρα
μοσχάτα σταφύλια της κληματαριάς του παππού μου που, αν και είχαν κουκούτσια,
τα τιμούσα ιδιαίτερα! Ήταν τόσο χορταστικά και αρωματικά, που ξεχνούσες να
σταματάς να τρως!
Πόσες από αυτές τις υπέροχες, παλιές, Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών έχουν
διασωθεί μέχρι τις ημέρες; Νομίζω ελάχιστες, δυστυχώς!
Πρώτη φορά πέρσι τα έφτιαξα γλυκό κουταλιού που μας άρεσε πάρα πολύ,
γι΄αυτό και εξαφανίστηκε! Ούτε να το φωτογραφίσω δεν πρόλαβα!
Φέτος μπήκε νωρίς στο πρόγραμμα! Δικό σας για του χρόνου!
Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
Μπάμιες Τηγανητές – Fried Okra
Η πεθερά μου συνήθιζε πάρα πολύ τις τηγανητές μπάμιες και τις προτιμούσε
περισσότερο από τις μαγειρευμένες.
Τις μάζευε λίγες-λίγες από τον κήπο της και τις διατηρούσε στο ψυγείο,
μέχρι να γίνουν αρκετές και τότε τις τηγάνιζε. Ήταν το συνοδευτικό του ούζου
του πεθερού μου αλλά και η υπόλοιπη οικογένεια τις περίμενε πώς και πώς! Εξαφανίζονταν
από το τραπέζι “εν ριπή οφθαλμού”!
Έτσι έμαθα κι εγώ αυτό το απλό αλλά πολύ νόστιμο καλοκαιρινό μεζεδάκι!
Κάθε φορά που αγοράζω μπάμιες, διαλέγω και κρατώ τις μεγαλύτερες γι’ αυτό
το σκοπό. Στο αλεύρωμα προσθέτω και μπαχαρικά που τις κάνουν λίγο πικάντικες
αλλά όχι καυτερές. Γίνονται υπέροχες! Δικές σας!
Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
Ρυζοχαλβάς από την Αταλάντη – Rice Halva
Η συνταγή αυτού του υπέροχου λευκού χαλβά δημοσιεύεται για πρώτη φορά εδώ, στο blog μου. Είναι
ένα νηστίσιμο γλυκάκι από την Αταλάντη που χρειάζεται ελάχιστα υλικά. Είναι ο χαλβάς των παιδικών μου χρόνων!
Ο χαλβάς αυτός, άσπρος και λαχταριστός, ετοιμαζόταν για να εορτάσει αρραβώνες
και γάμους. Το ρύζι κοβόταν με ειδικό μύλο, σε αρκετή ποσότητα, γιατί το γλυκό έπρεπε
να είναι αρκετό.
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
Κοφτό Μακαρονάκι με Γαρίδες στην Κατσαρόλα - Casserole Macaroni with Shrimp
Το κοφτό μακαρονάκι έχουμε συνηθίσει κλασικά να το μαγειρεύουμε με χταπόδι
που αποτελεί ένα νοστιμότατο πιάτο, πολύ αγαπημένο.
Η εκδοχή με τις γαρίδες που σας προτείνω δεν συνηθίζεται πολύ. Εμάς όμως μας
αρέσει, διότι ξεφεύγουμε από το κλασικό πιλάφι και έχουμε ένα πιάτο πιο ήπιο
γευστικά.
Η διαφορά είναι ότι το μακαρονάκι, εδώ ολικής αλέσεως, δεν το έβρασα πρώτα
μέσα σε νερό, το σούρωσα και μετά το ανέμειξα με τη σάλτσα και τις γαρίδες,
διότι έτσι θα γινόταν γευστικά αδιάφορο.
Το έβρασα μέσα σε ζωμό από γαρίδες και τη τομάτα, όπως φτιάχνουμε τις σούπες,
και έτσι απορρόφησε όλη τη νοστιμιά τους. Έγινε ένα αληθινό comfort πιάτο που μας ξαναγυρίζει στην παιδική μας
ηλικία!
Τότε προτιμούσαμε περισσότερο τα μικρά ζυμαρικά και ζητούσαμε πάντα να τους προστεθεί αρκετό
τριμμένο τυράκι!
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
Κέικ με Ταχίνι και Σταγόνες Σοκολάτας – Tahini Cake with Chocolate Drops
Το ταχίνι το αγαπώ πολύ και το έχω χρησιμοποιήσει σε συνταγές για νηστίσιμα
μπισκότα αλλά και σε κέικ, αναμεμειγμένο όμως με ελαιόλαδο.
Εκτός του ότι είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικότατο, δίνει εξαιρετική γεύση,
όπου το χρησιμοποιήσουμε.
Επειδή όμως διατηρεί αρκετή υγρασία μέσα στο γλυκό, χρειάζεται προσοχή στο
ψήσιμο. Πρέπει να ψήνουμε τα κέικ με ταχίνι περισσότερο χρόνο από αυτόν που
απαιτείται για τα κλασικά.
Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ταψάκι και όχι βαθειά φόρμα, για να απλωθεί
το μείγμα, να γίνει το κέικ λεπτό και να στραγγίσει ευκολότερα.
Το ενισχύουμε με σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες ή καρυδόψιχα. Ό τι από αυτά και
αν προσθέσουμε, του ταιριάζει!
Ένα νόστιμο, νηστίσιμο και πανεύκολο κέικ δικό σας!
Τρίτη 3 Ιουλίου 2018
Χορτοκεφτέδες Καλοκαιρινοί – Summer Vegetable Fritters
Τα καλοκαιρινά βραδάκια θέλουν την καλή παρέα των φίλων μας για να
ζωντανεύσουν ξανά τα μπαλκόνια και τις βεράντες μας!
Ας μην παραγγείλουμε φαγητό απ΄έξω αλλά ας φτιάξουμε να προσφέρουμε μερικά εύκολα
και νόστιμα καλοκαιρινά μεζεδάκια. Θα τα ευχαριστηθούμε όλοι πάρα πολύ.
Ας προσφέρουμε λαχταριστούς κι αφράτους χορτοκεφτέδες, χωρίς αυγό ή τυριά,
μόνο με φρέσκα καλοκαιρινά υλικά, που με την πρώτη μπουκιά θα απελευθερώσουν τα
αρώματά τους! Αφθονούν αυτή την εποχή οι μελιτζάνες, οι τομάτες είναι ώριμες και
ο βασιλικός πολύ αρωματικός, για ν΄αποτελέσουν την πρώτη ύλη.
Δικοί σας!
Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018
Γιαουρτόγλυκο Σιροπιαστό με Αμύγδαλα – Yogurt and Almond Pie with Syrup
Γιαουρτόγλυκο το ονόμαζε η μητέρα μου και όχι αμυγδαλόπιτα! Αφράτο,
ζουμερό, πλούσιο σε αμυγδαλόψυχα ήταν το αγαπημένο μας!
Μας το έφτιαχνε κάθε Πάσχα, όταν οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι μας χάριζαν πρόβιο
γάλα κι εκείνη έπηζε ένα υπέροχο σπιτικό γιαούρτι! Αυτό το γιαούρτι
χρησιμοποιούσε για την Παρασκευή του.
Αμύγδαλα πάντα υπήρχαν πολλά στο σπίτι μας, γιατί τότε αφθονούσαν οι αμυγδαλιές
στην περιοχή μας. Ευδοκιμούσαν στις αυλές των σπιτιών, στους κήπους, στα
χωράφια, φυτεμένες στα σύνορα.
Ακόμα θυμάμαι τον Παλιόπυργο, ένα μικρό λόφο πάνω από την πόλη, κάτασπρο από
τις ανθισμένες αμυγδαλιές μέσα στο χειμώνα!
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
Σάββατο 9 Ιουνίου 2018
Γλυκό Κουταλιού Πετροκέρασο
Πολλές αναμνήσεις μου φέρνει στο νου αυτό το γλυκό κουταλιού!
Πετροκέρασα ψεύτικα, ροδοκόκκινα στόλιζαν τα ψάθινα, καλοκαιρινά καπελάκια της
παιδικής μου ηλικίας! Πολύ τα καμάρωνα!
Κι όταν τα καπέλα φθείρονταν, τα κερασάκια γίνονταν παιδικό παιχνίδι και τάιζαν
τις κούκλες μου, που, υποτίθεται, τα απολάμβαναν!
Εικόνες ξεγνοιασιάς και αθωότητας, γεμάτες νοσταλγία!
Κι άλλη θύμηση που με γεμίζει συγκίνηση! Τέτοια εποχή αγαπημένη φίλη έφτιαχνε
βάζα ολόκληρα γλυκό πετροκέρασο, γιατί τα αγαπούσε πολύ.
Πάντα είχε επιτυχία το γλυκό της και μας το κερνούσε φρέσκο.
Ρόδινο και λαχταριστό περίμενε μέσα στο δαντελωτό πιατάκι να το απολαύσουμε,
μαζί με το Ελληνικό καφεδάκι! Αχ πώς τα φέρνει η ζωή!
Στη μνήμη της φίλης και κουμπάρας μου, Χαρούλας, που έφυγε τόσο πρόωρα,
αφιερωμένη αυτή η συνταγή!
Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
Μαριναρισμένο Σαλάχι στο Φούρνο –Marinated and Baked Skate Fish
Το Σαλάχι ή Σελάχι είναι η κοινή ονομασία των χονδριχθύων που ανήκουν στην
υπέρταξη βατοειδή. Τα βατοειδή περιλαμβάνουν 500 είδη σε 13 οικογένειες και
είναι συγγενικά με τους καρχαρίες.
Χαρακτηρίζονται από τα μεγάλα θωρακικά πτερύγιά τους.
Είναι πεπιεσμένα στην κοιλιά και ο σκελετός τους είναι χόνδρινος. Το άκρο του σώματός του καταλήγει σε μακριά ουρά
που μοιάζει με μαστίγιο, η άκρη της οποίας σε αρκετά είδη έχει δηλητήριο και σε
μερικά ηλεκτρισμό. Αποτελεί ισχυρό όπλο αλλά και όργανο αναπαραγωγής.
Τρίτη 13 Μαρτίου 2018
Οβριές Γιαχνί – Wild Asparagus with Tomato Sauce
Οι Οβριές (βρυωνιές ή αβρωνιές ή tammus comunis) είναι πολυετή, αναρριχώμενα
φυτά που ομοιάζουν με τον κισσό.
Από το Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο συλλέγονται οι τρυφεροί βλαστοί τους που
έχουν χρώμα πράσινο ή ανοιχτό καφέ και ομοιάζουν με αυτούς των άγριων
σπαραγγιών αλλά είναι λεπτότεροι.
Είναι αρκετά πικρές και καλό είναι να μην τις δοκιμάζουμε ωμές, διότι
θεωρούνται ελαφρώς τοξικές. Στο μαγείρεμα αυτή η ιδιότητά τους προφανώς
εξαλείφεται. Γίνονται εξαιρετική ομελέτα (εδώ) αλλά και κοκκινιστές.
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018
Ραβανί με Πετιμέζι από την Αταλάντη – Old Fashioned Cake with Molasses
Δυστυχώς, το έχω ξαναπεί, έχουν χαθεί οι περισσότερες χειρόγραφες συνταγές
της μητέρας μου. Ευτυχώς όμως που ζει ακόμα η αγαπημένη μου θεία Αλεξάνδρα, αδελφή
της μητέρας μου, που, αν και σε προχωρημένη ηλικία, θυμάται κάποιες σημαντικές!
Δική της, λοιπόν, και αυτή η νοστιμότατη, νηστίσιμη πετιμεζόπιτα!
Το Ραβανί με Πετιμέζι ή της θείας μου της Αλεξάνδρας, όπως συνηθίζω να το
ονομάζω, μια συνταγή από την ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Αταλάντη, που δημοσιεύεται εδώ για πρώτη φορά!
Είναι αρκετά ιδιαίτερη, διότι ο τρόπος παρασκευής του κέικ, όπως θα δείτε
πιο κάτω, διαφέρει από αυτόν των σύγχρονων νηστίσιμων κέικ.
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
Νεράντζι Γλυκό του Κουταλιού – Bitter Orange Spoon Sweet (Preserve)
Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των εσπεριδοειδών. Έχουν ωριμάσει κι αποκτήσει λαμπερό χρώμα και μεθυστικό άρωμα.
Είναι η κατάλληλη εποχή για προλάβουμε να τα αξιοποιήσουμε ετοιμάζοντας εξαιρετικά γλυκά κουταλιά, με ολόκληρα τα φρούτα ή τις φλοίδες τους, ή πολύ αρωματικές, ξεχωριστές μαρμελάδες.
Είναι η κατάλληλη εποχή για προλάβουμε να τα αξιοποιήσουμε ετοιμάζοντας εξαιρετικά γλυκά κουταλιά, με ολόκληρα τα φρούτα ή τις φλοίδες τους, ή πολύ αρωματικές, ξεχωριστές μαρμελάδες.
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018
Κατσικάκι με Αλιβάρβαρα – Young Goat with Wild Chicory
Το αρνάκι ή κατσικάκι φρικασέ είναι ένα αγαπημένο Κυριακάτικο πιάτο. Για
την παρασκευή του συνήθως χρησιμοποιούνται μαρούλια και προστίθενται μερικά
αρωματικά λαχανικά, άγρια ή καλλιεργημένα.
Η σάλτα του ενισχύεται με αυγολέμονο που απογειώνει το πιάτο.
Σε αρκετές όμως περιοχές της χώρας μας στο φρικασέ χρησιμοποιούνται και
άγρια χόρτα, πικρά ή γλυκά, και όχι άδικα. Το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο!
Καυκαλίδες, μυρώνια, μάραθος έρχονται πρώτα στην προτίμηση. Χαρίζουν εξαιρετικό
άρωμα και γεύση στο πιάτο.
Σε άλλες πάλι περιοχές τολμούν να προσθέτουν και άγρια χόρτα που συνήθως τα
τρώμε βραστά, όπως ασκολύμπρους και άγρια ραδίκια. Τους ασκολύμπρους τους
δοκιμάσαμε πολλές φορές. Τώρα ήλθε η σειρά των άγριων ραδικιών, ανάμεικτων με
τα μοναδικά αλιβάρβαρα.
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018
Στριφτή Μηλόπιτα με Φύλλο Κρούστας – Twisted Apple Pie with Phyllo Pastry
Μας έχουν απομείνει κάποια μήλα καιρό και έχουν ωριμάσει; Τα χρησιμοποιούμε
σε μια πανεύκολη μηλόπιτα, πολύ αρωματική με τραγανό, καραμελωμένο φύλλο και
μελωμένη, πλούσια γέμιση.
Δεν περιέχει πολλή ζάχαρη αλλά η προτεινόμενη ποσότητα μπορεί ν΄αυξηθεί. Εγώ
προτίμησα να τη γλυκάνω φυσικά με αποξηραμένα φρούτα που δένουν γευστικά με τα
μήλα και τα αμύγδαλα.
Είναι ιδανική για ένα απογευματινό κέρασμα, ιδανική να συνοδεύσει τον καφέ
ή το τσάι μας. Δοκιμάστε τη!
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018
Κρεμμυδομανιταρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο και Τυριά – Onion and Mushroom Pie with Homemade Phyllo Pastry and Cheese
Μια Ελληνική παροιμία προτείνει “κότα πίτα το Γενάρη (Ιανουάριο) και παπί τον Αλωνάρη (Ιούλιο)” και
έχει δίκαιο! ¨ολες οι πίτες είναι οι αγαπημένες μας αυτή την εποχή και πρώτες
σε προτίμηση έρχονται αρωματικές χορτόπιτες με τα καταπληκτικά άγρια χόρτα της Ελληνικής γης.
Όταν όμως οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη
συλλογή αυτών των χόρτων, τότε οι διαφορετικές αλλά νοστιμότατες πίτες έρχονται
στο προσκήνιο και το τραπέζι μας!
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018
Ινδοκάρυδα με Ζαχαρούχο Γάλα - Baked Coconut Balls with Sweetened Condensed Milk
Το κερασάκι δεν μπαίνει μόνο στην τούρτα αλλά και σε
μπισκοτάκια με Ινδοκάρυδο, γνωστά και ως “Χιονάκια”!
Είναι πανεύκολα και πολύ νόστιμα κεράσματα, χειμωνιάτικα και εορταστικά!
Ετοιμάζονται μόνο με δύο υλικά, ζαχαρούχο γάλα και Ινδοκάρυδο, χωρίς αυγά
και βούτυρο, στολίζονται με κερασάκια γλασέ και ψήνονται.
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018
Ομελέτα με Παστό Χοιρινό και Πατάτες – Omelet with Salted Pork and Potatoes
Μια πολύ χορταστική και εξαιρετικά νόστιμη ομελέτα που είναι ένα πλήρες
γεύμα. Συνοδεύεται από μία φρέσκια σαλάτα εποχής αλλά και μόνη της γίνεται ένα
καταπληκτικό μεζεδάκι για μερακλήδες.
Το βασικό της υλικό, το παραδοσιακό παστό χοιρινό, πρέπει να είναι αρκετά μαλακό
για να δέσει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν είναι διατηρημένο μέσα σε λίπος,
πρέπει να το καθαρίσουμε καλά, πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018
Μπαρμπούνια Μαρινάτα – Marinated Red Mullets
Το μπαρμπούνι ( Τρίγλη η μυστακοφόρος ή Mullus surmuletus ) μαζί με την εξαδέλφη του, την κουτσομούρα,
(Mullus barbatus), είναι από τα νοστιμότερα ψάρια που ψαρεύονται στο Αιγαίο.
Ανήκει στο γένος Τρίγλη (Trigla) και είναι ένα είδος ακανθοπτέρυγου ψαριού του με χρώμα
ερυθρωπό, βαθύτερο στη ράχη και λίγο ασημί στην κοιλιά.
Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018
Βασιλόπιτα-Κέικ 2018 με Eλαιόλαδο – New Year Cake 2018 with Olive Oil
Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, το έθιμο πλέον απαιτεί να έχουμε στο τραπέζι
το πρώτο κέικ του χρόνου, αφράτο και αρωματικό και όμορφα στολισμένο.
Η φετινή μας Βασιλόπιτα έγινε με εξαιρετικό φρέσκο ελαιόλαδο, αντί
βουτύρου, και αρωματίστηκε με πορτοκάλι από το περιβόλι μας. Τη μεθύσαμε με
μπράντι κι έγινε αφράτη και νόστιμη.
Κόβοντάς τη ανταλλάξαμε ευχές για μια ήρεμη, γλυκιά και ζαχαρένια νέα
χρονιά, με αισιοδοξία και ευτυχία!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)