Οι μικρές κυρίες κάνουν θαύματα! Το γλυκάκι αυτό το έμαθα από τη μικρή μου ανιψιά, την Ελίνα, που έχει εξελιχθεί σε μια καταπληκτική οικοδέσποινα. Έχει μεγάλη πρόοδο στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική είναι εκπληκτική! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή, αυτό το σοκολατένιο γλυκάκι που μας πρόσφερε πρόσφατα. Θα το αγαπήσετε!
Της έυχομαι να είναι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη με τον Στάθη της! Να μας εκπλήσσει ευχάριστα κι εμείς να καμαρώνουμε!
Τ α Υ λ ι κ ά
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές corn flour
250γραμ. φυτικό βούτυρο, τύπου Βιτάμ
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα 70% (125-135γραμ.)
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 κουτί κρέμα Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
Λίγο κονιάκ
Για γαρνίρισμα: αμύγδαλα καβουρντισμένα ή νιφάδες κουβερτούρας
Ο δ η γ ί ε ς
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε συνέχεια την κρέμα, χωρίς να την αφήσουμε να κάψει.
Μέσα στη ζεστή κρέμα λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
(Αν η κρέμα είναι αρκετά ζεστή την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντάς την).
Μετά προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και φροντίζουμε να καλυφθούν όλα με κρέμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 20Χ32 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8z_B-VtoXhxY9oFlVFA6rVi8vdC9FkEl8xz724q4WxDD3X66JPf1y0aVgbD29zRUAQILq0qtc6nrEZGi-lSPDHk1uwg4HU3XbuZu45jDTsTmDDVYe1e3luZvp5A6IbJomv9Ovs-k9bhw/s400/G3.jpg)
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τη Μόρφατ(κρύα), μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, έως ότου γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, λίγο κονιάκ και το στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε δύο κουταλιές ζεστό νερό, και ανακατεύουμε, για να ενωθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε με αυτή την κρέμα το μείγμα των μπισκότων και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το γλυκό με την κουβερτούρα ή τα αμύγδαλα.
Διατηρούμε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε, για να παγώσουν καλά οι κρέμες. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
Καλή επιτυχία!
Της έυχομαι να είναι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη με τον Στάθη της! Να μας εκπλήσσει ευχάριστα κι εμείς να καμαρώνουμε!
Τ α Υ λ ι κ ά
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές corn flour
250γραμ. φυτικό βούτυρο, τύπου Βιτάμ
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα 70% (125-135γραμ.)
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 κουτί κρέμα Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
Λίγο κονιάκ
Για γαρνίρισμα: αμύγδαλα καβουρντισμένα ή νιφάδες κουβερτούρας
Ο δ η γ ί ε ς
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ, αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, προσθέτουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε συνέχεια την κρέμα, χωρίς να την αφήσουμε να κάψει.
Μέσα στη ζεστή κρέμα λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
(Αν η κρέμα είναι αρκετά ζεστή την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντάς την).
Μετά προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και φροντίζουμε να καλυφθούν όλα με κρέμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 20Χ32 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8z_B-VtoXhxY9oFlVFA6rVi8vdC9FkEl8xz724q4WxDD3X66JPf1y0aVgbD29zRUAQILq0qtc6nrEZGi-lSPDHk1uwg4HU3XbuZu45jDTsTmDDVYe1e3luZvp5A6IbJomv9Ovs-k9bhw/s400/G3.jpg)
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τη Μόρφατ(κρύα), μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, έως ότου γίνουν μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, λίγο κονιάκ και το στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε δύο κουταλιές ζεστό νερό, και ανακατεύουμε, για να ενωθούν τα υλικά.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9wJ_5mZK5NGa-4LXxY2PK0w1BSTM93FHY9bbY5iNz_2RlaCXyUKz4qQTl5PDHmfu-Nm2QDpijCeGOnDrviYghjZz6Agaof3WPiF1eWAObSYBbI7rHtLBir0c9wIKinrmPJT8fOtIxszQ/s400/G5.jpg)
Καλύπτουμε με αυτή την κρέμα το μείγμα των μπισκότων και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το γλυκό με την κουβερτούρα ή τα αμύγδαλα.
Διατηρούμε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε, για να παγώσουν καλά οι κρέμες. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
Καλή επιτυχία!
EINAI TEΛΕΙΟ..... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ,ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και άρεσε πολύ σε όλους.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που το προτείνεις, πολύ ευγενικό από μέρους σου!
Να είσαι καλά!
φαινεται πολυ καλο! θα επιχειρησω να το φτιαξω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όντως πολύ καλό και δεν είναι δύσκολο.
ΔιαγραφήΝα ακοπουθήσεις τις οδηγίες και θα έχεις επιτυχία!
Περιμένω εντυπώσεις!
Ειναι οντως πολυ ωραιο! Το εφτιαξα και αρεσε πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που άρεσε το γλυκό!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ που με ενημέρωσες. Να είσαι καλά!
Μμμ... λέω να το φτιάξω! Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτηση αλλα οι κουταλιές του γλυκού ή της σούπας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να το δοκιμάσω αλλά δεν μου αρέσει ο καφές. Αν το βγάλω θα είναι το ίδιο ωραίο;;;
ΔιαγραφήΓια ποσά άτομα είναι η ποσότητα που αναγράφετε;;; Και στο Βιτάμ όταν λέτε ένα πακέτο ποσά γραμμάρια εννοείτε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, ανώνυμη/ε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καφές χαρίζει πολύ ωραία γεύση αλλά μπορείς εσύ να τον αντικαταστήσεις με κακάο, άγλυκο.
Το βιτάμ είναι το κανονικό μέγεθος, περίπου 250γραμ.
Η ποσότητα του γλυκού γεμίζει ένα κανονικό ορθογώνιο πυρέξ, 20 περίπου κομμάτια. Πάντως το πόσα κομμάτια θα βγούνε, εξαρτάται από σένα, πόσο μεγάλα θα τα κόψεις. Το γλυκό έχει ύψος και κόβεται στο μέγεθος μέτριας πάστας.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Θα περιμένω να τα πούμε και επώνυμα!
Καταπληκτικό! Το φτιάχνουμε με τον άντρα μου εδω και μήνες κάθε εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας αρέσει!
ΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!
εγω το εφτιαξα στην γιορτη μου και αρεσε σε ολους μαλιστα μου ζιτισαν την συνταγη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ που προτιμάς τις συνταγές μου και επιβεβαιώνεις την επιτυχία τους!
ΔιαγραφήΤο εκτιμώ!
Καλή Ανάσταση!
τον καφε τον λιωνουμε με λιγο ζεστο νερο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύλογη η ερώτησή σου ανώνυμη/ε! Επειδή φαίνεται στη φωτογραφία ότι είναι διαλυμένος σε λίγο νεράκι, δεν το ανέφερα. Θα το προσθέσω στη συνταγή.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!
υπεροχο το γλυκακι σου ελεν να σαι καλα τα παιδακια μου ξετρεαθηκαν ,κι εγω φυσικα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ όλους και σας στέλνω πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας.Όταν λέτε 1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα πόσα γρ. είναι; Διότι υπάρχουν και μικρές και μεγάλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πλάκες σοκολάτας που χρησιμοποιώ έχουν βάρος 125-135γραμ. (ανάλογα από ποια εταιρεία προέρχονται).
ΔιαγραφήΥπάρχουν σε όλα τα μεγάλα ΣΜ.
Γειά σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη μάρκα κρέμας γάλακτος (π.χ. νουνού ψυγείου), αντί για μόρφατ. Το έχετε δοκιμάσει;
Επίσης η σειρά ανάμιξης: κρέμα γάλακτος+ζαχαρούχο, κονιάκ, καφές πρέπει να είναι αυστηρά αυτή; Σκεφτόμουν μήπως αν χτυπηθούν μαζί: ζαχαρούχο+κονιάκ+καφές, χτυπηθεί χωριστά η σαντιγύ και μετά ενωθούν, υπάρχει καλύτερη ομογενοποίηση.
Ευχαριστώ
Και βάβαια το έχω δοκιμάσει και με φυτική κρέμα, γίνεται εξίσου νόστιμο!
ΔιαγραφήΗ σειρά ανάμειξης των υλικών πρέπει να τηρηθεί, γιατί άλλα χτυπιούνται και άλλα απλά αναμειγνύονται.
Ευχατιστώ πολύ για την επίσκεψη!
Είμαι 13 χρονών με λένε Βερονίκη και μου αρέσει παρά πόλυ να μαγειρεύω κοιτάω στο Ίντερνετ πολλές συνταγές και μετά της δοκιμάζω αυτή η συνταγή είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ μου άρεσε παρά πολύ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες Βερονίκη!
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια που ασχολείσαι με τις συνταγές! Η μαμά σου θα πρέπει να σε καμαρώνει!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι. Είναι πράγματι πολύ δημοφιλές!
Δοκίμασε και άλλες καλοκαιρινές συνταγές που είναι εξίσου εύκολες και νόστιμες!
Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
Μου φαινεται πολυ καλο γλυκο και θα επιχειρισω τις επομενες μερες να το φτιαξω..θα ηθελα να ρωτησω γινεται στην κρεμα να μην βαλω τον στιγμιαιο καφε??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήλθες, Χρυσούλα!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία να έχεις. Αν ο καφές δεν σου αρέσει μην τον βάλεις αλλά βάλε λίγη βανίλια.
Καλό σου απόγευμα
Καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήέκανα το γλυκάκι σου και το πήγα σε σπίτι που ήμουν καλεσμένη σε δείπνο. Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι δύο μέρες μετά η παρέα συζητούσε ακόμα το γλυκάκι!!! Πραγματικά είναι Θεϊκό! Ελαφρύ, δροσερό και χωρίς να σε λιγώνει!
Θέλω να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες τη συνταγή σου και μου έδωσες την ευκαιρία να το δοκιμάσω!
Σε ευχαριστώ πολύ που εμπιστεύθηκες τη συνταγή μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που άρεσε σε όλους!
Θα χαρώ πολύ να τα λέμε και επωνύμως!
Λυπάμαι πολύ αλλά δεν απαντώ πλέον σε ανώνυμα σχόλια ούτε σε ερωτήσεις που έχουν απάντηση από την προσεκτική ανάγνωση της συνταγής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον τελευταίο/α που ρώτησε: το γλυκό δεν χρειάζεται άλλη ζάχαρη, διότι έχουν ζάχαρη τα μπισκότα και το γάλα το ζαχαρούχο!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη!
Σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν στη κρεμα προσθεσω oreo αντι για πτι μπερ θα γινει καλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι αλλά τα OREO δεν ταιριάζουν γιατί είναι σκληρά.
Διαγραφήτο εφτιαξα προσφατα και οι κορες μου ξετρελλαθηκαν.Ηταν τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ειχα φτιαξει περυσι στα γενεθλια μου κ το εφτιαξα κ σημερα για τα φετινα γενεθλια μου :) Συγχαρητηρια ειναι απιστευτο.. εχω 2 αποριες ομως..η κρεμα με τα μπισκοτα που την εφτιαξα το πρωι ηταν πολυ αραιη, ελπιζω να παγωσει μεχρι το βραδυ που τη θελω..Ειναι κακο που ηταν υγρη? Και επισης, μπορω απο πανω να βαλω σιροπι βυσσινο κανοντας σχεδιακι ή δεν θα πηγαινει γευστικα? Σας ευχαριστω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβεροφανταστικό και καλοκαιρινό !! Μπορεί κάλιστα να γίνει και τούρτα γενεθλίων πράγμα το οποίο δοκίμασα στα δέκατα έκτα μου γενέθλια και ξετρελάθηκαν όλοι!! ( παρόλο που δεν με πολυεμπιστέυονταν λόγω προηγούμενων αναμίξεών μου με την κουζίνα )
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρα πολυ ωραιο
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι τελιο
ΑπάντησηΔιαγραφή