Η crostata είναι ένα πολύ
δημοφιλές επιδόρπιο από την Ιταλία.
Παραδοσιακά μία crostata αποτελείται από τρία
μέρη: μία αφράτη και μπισκοτένια ζύμη βουτύρου σαν βάση, η οποία περικλείει μία
γλυκιά στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής και τελειώνει με φρέσκα φρούτα εποχής που σχηματίζουν
ένα μικρό λόφο ( Crostata di Frutta).
Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης των φρούτων της δίνει μια πιο ρουστίκ εμφάνιση
και τη διαφοροποιεί από τις κοινές τάρτες.
Η Lidia Bachianich δεν χρησιμοποιεί κρέμα
βάσης αλλά μόνο φρούτα που καραμελώνουν κατά το ψήσιμο.
Υπάρχει και η αλμυρή έκδοση της Crostata με γέμιση κρέμας
τυριού και προσθήκη προβρασμένων λαχανικών ή κρέατος ή διαφόρων αλλαντικών
ή μανιταριών. Όλες οι εκδοχές είναι
εξαιρετικά νόστιμες!