Μια πολύ νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο και πιπεριές που αρέσει σε όλους μας αλλά ιδιαίτερα στις αγαπημένες μου ανιψιές Βιβή και Μάγδα! Τους την αφιερώνω. Είναι μια τάρτα αρκετά εύκολη, ιδανική για τραπέζι ή μπουφέ και τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. Αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι δεν χάνει καθόλου σε εμφάνιση και νοστιμιά. Δοκιμάστε τη.
Σελίδες - Pages
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Βάση γλυκιάς ή αλμυρής τάρτας
Μια πολύ εύκολη ζύμη που γίνεται αφράτη και νόστιμη βάση γλυκιάς ή αλμυρής τάρτας. Ψήνεται και κρύα γεμίζεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκα φρούτα ή κονσέρβα και στολίζεται με σαντιγί ή σοκολάτα. Μπορεί επίσης να ψηθεί μαζί με τα υλικά, ανάλογα με τη συνταγή.
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Τσικνοπέμπτη!
Τσικνοπέμπτη σήμερα!
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των τριών εβδομάδων του εορτασμού του Καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής. Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα.
Η λέξη σύνθετη από τις λέξεις "τσίκνα", η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος και "Πέμπτη", ημέρα προηγούμενη της Παρασκευής , κατά παράδοση ημέρας νηστείας.
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς, καθώς πλησιάζει η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής, πριν το Πάσχα. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.
Καλά τα έθιμα αλλά και λίγη προσοχή δε βλάπτει. Διαβάστε «Τα 5 συχνότερα λάθη της Τσικνοπέμπτης»
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των τριών εβδομάδων του εορτασμού του Καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής. Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα.
Η λέξη σύνθετη από τις λέξεις "τσίκνα", η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος και "Πέμπτη", ημέρα προηγούμενη της Παρασκευής , κατά παράδοση ημέρας νηστείας.
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους Χριστιανούς, καθώς πλησιάζει η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής, πριν το Πάσχα. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.
Καλά τα έθιμα αλλά και λίγη προσοχή δε βλάπτει. Διαβάστε «Τα 5 συχνότερα λάθη της Τσικνοπέμπτης»
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Μια πανεύκολη συνταγή, δοκιμασμένη πάρα πολλές φορές με επιτυχία. Η μαρμελάδα πορτοκάλι έχει υπέροχο χρώμα, άρωμα και γεύση, είναι ιδανική για πρωινό, μπορεί να γίνει γέμιση για μπισκότα ή τάρτες, να συνοδεύσει το γιαούρτι ή το παγωτό μας, ακόμα να στολίσει - γιατί όχι - και ένα cheese cake. Δοκιμάστε τη, θα σας ξετρελάνει.
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Μοσχαράκι στιφάδο
Ένα γνωστό και παραδοσιακό φαγητό που μαγειρεύεται με διάφορα είδη κρέατος στην κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα στο φούρνο, ακόμα και δίπλα στο τζάκι. Έτσι το μαγειρεύει η αδελφή μου και γίνεται πεντανόστιμο. Η παρακάτω συνταγή έχει δοκιμαστεί πολλές φορές διότι το στιφάδο είναι το αγαπημένο φαγητό του συζύγου μου – άντε τώρα να το αρνηθεί! Ελπίζω να αρέσει και σ’ εσάς. Περιμένω τα σχόλιά σας.
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011
Στην Ερυθρά Θάλασσα (Red Sea)
Η Ερυθρά θάλασσα – έτσι την ονόμασαν οι αρχαίοι Έλληνες - είναι o στενός θαλάσσιος βραχίονας του Ινδικού Ωκεανού ανάμεσα στην ΒΑ. Αφρική και την ΝΔ. Ασία δημιουργώντας τον αρχαίο Αράβιο κόλπο. Ενώνεται με τον Ινδικό Ωκεανό μέσω του στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ και του κόλπου του Άντεν και με τη Μεσόγειο με τη διώρυγα του Σουέζ. Στα βόρειο άκρο της προβάλλει μικρός βραχίονάς της δημιουργώντας τον κόλπο της Άκαμπα, όπου μεταξύ αυτού και του κόλπου του Σουέζ - βρίσκεται η χερσόνησος του Σινά. Έχει 1.900 χλμ. μήκος, 300 χλμ. μέγιστο πλάτος.
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Μπισκότα με Σοκολάτα και Μανταρίνι
Cookies σπιτικά, αφράτα, νόστιμα και μυρωδάτα. Γίνονται 30 περίπου. Η συνταγή τους είναι πανεύκολη και γρήγορη, όπως όλες οι συνταγές για cookies. Η καταγωγή της είναι αμερικάνικη - καλό είναι, όταν ζεις στο Εξωτερικό, να αξιοποιείς τις γειτόνισσές σου! Η κανονική έχει χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, ενώ εγώ χρησιμοποίησα μανταρίνι και ο συνδιασμός αυτός εκτιμήθηκε δεόντως από όλους! Δοκιμάστε τη.
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011
Ο λόγος περί φακής
Οι φακές είναι ένα από τα σημαντικότερα όσπρια με μεγάλη διατροφική αξία, πολύ δημοφιλείς σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Αποτελούν πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Οι φακές είναι πλούσιες σε διάφορες βιταμίνες, αλλά κυρίως σε αυτές του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου.
Λόγω του χαμηλού τους γλυκαιμικού δείκτη ενδείκνυνται στην πρόληψη σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε νάτριο αποτελούν ιδανική τροφή για υπερτασικούς ασθενείς.
Το φυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα (γύρω στο 2.000 π.Χ.) και απανθρακωμένοι σπόροι του έχουν βρεθεί στις ανασκαφές της Σαντορίνης.
Οι φακές είναι πλούσιες σε διάφορες βιταμίνες, αλλά κυρίως σε αυτές του συμπλέγματος Β. Επιπλέον, είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου.
Λόγω του χαμηλού τους γλυκαιμικού δείκτη ενδείκνυνται στην πρόληψη σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ, ενώ λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε νάτριο αποτελούν ιδανική τροφή για υπερτασικούς ασθενείς.
Το φυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα (γύρω στο 2.000 π.Χ.) και απανθρακωμένοι σπόροι του έχουν βρεθεί στις ανασκαφές της Σαντορίνης.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)