Τα άσπρα φασόλια είναι το αγαπημένο όσπριο της Ελληνικής κουζίνας. Συνήθως
τα μαγειρεύουμε σούπα, με ντομάτα ή χωρίς, αρκετό σέλινο και πολλά καρότα, τη γνωστή φασολάδα, νοστιμότατη
και πολύ δημοφιλή.
Παλιότερα στα παραδοσιακά, μικρά εστιατόρια τα σέρβιραν λευκά, με ελαιόλαδο,
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό, μια απλή, νόστιμη και ελαφριά σαλάτα για να
συνοδεύσει τους άλλους μεζέδες. Ήταν και ένα χορταστικό, οικογενειακό πιάτο για
τις ημέρες της νηστείας.
Αυτή τη σαλάτα σας προτείνω κι εγώ, γνωστή ως Φασόλια Πιάζ.
Στην παλιά, απλή συνταγή πρόσθεσα περισσότερα υλικά και αρώματα και το
γευστικό αποτέλεσμα έγινε εξαιρετικό. Η δοκιμή δική σας!