Τα σπιτικά ψωμί είναι μοναδικά! Εμείς τα αγαπάμε πολύ και έχουμε παύσει
χρόνια τώρα να αγοράζουμε τα έτοιμα.
Γνωρίζω ότι πολλές φίλες διστάζουν να ζυμώσουν, γιατί θεωρούν την όλη
διαδικασία αρκετά κουραστική. Κι όμως δεν είναι. Το ζύμωμα θέλει εξάσκηση, λίγη
υπομονή και το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει.
Το κατάλληλο αλεύρι και η μαγιά θα βοηθήσουν σ΄αυτό.
Μικρές ποσότητες για αρχή, το μίξερ με το γάντζο και όλα θα γίνουν τέλεια.
Δεν θα το πιστεύετε πόσο νόστιμο θα είναι το ψωμί που φτιάξατε με τα
χεράκια σας! Αν το ζυμώσετε με τα χέρια σας, “100 γροθιές”, όπως λέει και η
Ελένη Ψυχούλη, είναι υπέρ αρκετές!
Ακόμα και μία αρχάρια μπορεί να ζυμώσει αυτό το γεμιστό ψωμί που σας
προτείνω. Προσοχή μόνο στη θερμοκρασία του νερού και την ποσότητά του. Το ψωμί
θα γίνει υπέροχο, θα βγει από το φούρνο ευωδιαστό, νόστιμο και πολύ υγιεινό, ένα
ιδανικότατο και πλήρες κολατσιό. Δοκιμάστε το!