Παλιότερα ήταν μόδα οι αλμυρές τούρτες τύπου “μπόμπα” που ετοιμάζονταν από
ένα στρογγυλό ψωμί, κομμένο σε φέτες και γέμιζαν με φέτες τυριού και αλλαντικά.
Τότε ήταν πολύ πρωτότυπες και γρήγορα έγιναν δημοφιλείς.
Την ξαναθυμηθήκαμε πάλι αυτή την αλμυρή τούρτα και την εξελίξαμε σε αλμυρό κορμό,
ιδανικό για κρύο μπουφέ ή ένα γιορτινό τραπέζι.
Στη δική μου εκδοχή η γέμιση περιλαμβάνει, εκτός του κρεμώδους τυριού,
φιλέτο καπνιστού σολομού και πέστροφας, πιπεριά Φλωρίνης και αγγουράκι τουρσί.