Ένα πανεύκολο, νοστιμότατο, καλοκαιρινό πιάτο, με το πιο ζουμερό και
καλοψημένο κοτόπουλο και μελωμένα λαχανικά!
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και
πιπέρι.
Οι πατάτες λιώνουν στο στόμα, πεντανόστιμες, αλλά οι πιπεριές και το
κοτόπουλο πρωταγωνιστούν! Έχουν ανταλλάξει αρώματα και γεύση και κλέβουν τις
εντυπώσεις!
Τα Υλικά
8 κοπανάκια, χωρίς την πέτσα
3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
2 κόκκινες στρογγυλές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
3 στρογγυλές κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, χονδροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
1 κ. γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ. γ. γλυκιά πάπρικα
3 κ. σ. Soy Sauce
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις
πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, τη σόγια, τη ρίγανη, την
πάπρικα, τη μουστάρδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ με τα χορταρικά και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα χορταρικά στο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
Από πάνω τοποθετούμε τα κοπανάκια και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
Προσθέτουμε 150 ml χλιαρό
νερό, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους
170⁰ C για 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε, εάν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει. Τότε ξεσκεπάζουμε το φαγητό,
ελέγχουμε την ποσότητα της σάλτσας του - προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται-
και το αφήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
Το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή όρεξη!
Thanks for sharing the article I always appreciate your topic
ΑπάντησηΔιαγραφήI am a food blog
Thank you a lot too!
Διαγραφή