Τα
νηστίσιμα αυτά μπισκότα Σοκολάτας χωρίς αλεύρι αλλά με νιφάδες Βρώμης είναι πανεύκολα, σούπερ
νόστιμα και θρεπτικά, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!
Μας χαρίζουν δύναμη και ενέργεια, διότι η Βρώμη προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο,
σελήνιο, πυρίτιο, ψευδάργυρο κ. ά.
Επίσης είναι η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών, των αβενανθραμιδών, που πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά
προστατευτικά αποτελέσματα έναντι των καρδιακών παθήσεων.
Η βιταμίνη Β που περιέχει συντελεί σε έναν καλύτερο και ανενόχλητο νυχτερινό
ύπνο!
Τα Υλικά
300γραμ.
νιφάδες βρώμης, η μισή ποσότητα αλεσμένη στο multi
3 κ. σ. μέλι
3
κ. σ. ταχίνι από αναποφλοίωτο σουσάμι
Μία
τσιμπιά αλάτι
½ κ. γλ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
100 ml φρέσκος χυμός
πορτοκαλιού
1
κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ. γλ. baking
powder
100γραμ. κομματάκια πικρής σοκολάτας
Οδηγίες
Καλύπτουμε
το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για δέκα λεπτά.
Ψήνουμε
στους 170⁰ C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με
το φούρνο), μέχρι να σκουρύνουν και να ροδίσουν.
Όταν
ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί, μέχρι να
κρυώσουν.
Κατόπιν
τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύουμε.
Καλή
επιτυχία!
Πολύ εύκολα, θρεπτικά και πεντανόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ελένη μου!!!,
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν! Το εκτιμώ!
Διαγραφή