Σας αρέσει το Ινδοκάρυδο; Τότε να δοκιμάσετε αυτό το πολύ αφράτο κέικ με ελαιόλαδο, το οποίο σερβίρεται μόνο του ή με παγωτό με γεύση καρύδας.
Τα Υλικά
400γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γραμ. Ινδοκάρυδο
1½ φακελάκι Baking powder
200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
300 ml γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
4 αυγά
100γραμ. καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη
Αλάτι
Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Βανίλια
Επί πλέον
Λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι για το ταψί
Ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Οδηγίες
Κατόπιν ρίχνουμε σε ροή το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας για λίγο το
χτύπημα, και μετά το γάλα χλιαρό και σταματάμε το χτύπημα.
Όσο ψήνεται το κέικ, βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και, ζεστό,
το περιχύνουμε τμηματικά με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με Ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου