Τα Υλικά
1 κιλό μπάμιες
2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια
⅓ φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο4-5 μεγάλες ώριμες τομάτες ή ένα κουτί τοματάκια κονσέρβα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Οδηγίες
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Οδηγίες
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ή τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε και τόσο ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για να σκεπάζονται.
Βράζουμε το φαγητό πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
Το φαγητό σερβίρεται ζεστό και κρύο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύδι, τις ψιλοκομμένες τομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5-10 λεπτά.
Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μετά ξεσκεπάζουμε, ελέγχουμε την ποσότητα της σάλτσας και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς το αλουμινόχαρτο για άλλα 30 λεπτά ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και η σάλτσα μείνει με το λάδι της.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς το αλουμινόχαρτο για άλλα 30 λεπτά ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και η σάλτσα μείνει με το λάδι της.
Σερβίρουμε τις μπάμιες ζεστές ή κρύες και τις συνοδεύουμε με τυρί φέτα, ατζούγιες ή καπνιστό ψάρι(πχ. φιλέτο πέστροφας).
Καλή όρεξη!
Λίγα λόγια ακόμα
Ωραίο φαγάκι μαγείρεψες, φαίνεται πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα εύχομαι!
Σε ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου, καλή εβδομάδα και σε σένα. Θα σου στείλω e-mail για να σε ρωτήσω για το καταπληκτικό κέικ που δημοσίευσες.
ΑπάντησηΔιαγραφή