Με τη ζέστη χρειαζόμαστε, εκτός από τα παγωτά, κι ένα εύκολο αλλά πολύ
νόστιμο δροσερό γλυκάκι! Είναι πολύ αγαπημένα τα μπισκοτογλυκά ψυγείου, διότι η
αφράτη κρέμα, το καραμελωμένο γάλα και τα μπισκότα κάνουν έναν ακαταμάχητο
συνδυασμό!
Το γλυκό που σας προτείνω δεν είναι πολύ σοκολατένιο, όχι πώς δεν μπορεί να
γίνει, αν αντικαταστήσουμε το διακοσμητικό κακάο με μία παχύρευστη σάλτσα
σοκολάτας. Η επιλογή δική σας!
Τα Υλικά
1 χάρτινο κουτί φυτική κρέμα των 500 ml, κρύα
1 κουτί καραμελωμένο γάλα
1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ 225 ολικής, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
3 κ. σ. άγλυκο κακάο σκόνη και επί πλέον ½ φλιτζάνι για το
σερβίρισμα
Οδηγίες
Κατόπιν προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και χτυπάμε για λίγο σε
μέτρια ταχύτητα.
Σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα κοσκινισμένο το κακάο και
χτυπάμε ένα λεπτό, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μπορούμε, αντί για πυρέξ, να χρησιμοποιήσουμε και μία φόρμα με αφαιρούμενη
στεφάνη, αφού την καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.
Απόλαυση!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου