Το κοφτό μακαρονάκι έχουμε συνηθίσει κλασικά να το μαγειρεύουμε με χταπόδι
που αποτελεί ένα νοστιμότατο πιάτο, πολύ αγαπημένο.
Η εκδοχή με τις γαρίδες που σας προτείνω δεν συνηθίζεται πολύ. Εμάς όμως μας
αρέσει, διότι ξεφεύγουμε από το κλασικό πιλάφι και έχουμε ένα πιάτο πιο ήπιο
γευστικά.
Η διαφορά είναι ότι το μακαρονάκι, εδώ ολικής αλέσεως, δεν το έβρασα πρώτα
μέσα σε νερό, το σούρωσα και μετά το ανέμειξα με τη σάλτσα και τις γαρίδες,
διότι έτσι θα γινόταν γευστικά αδιάφορο.
Το έβρασα μέσα σε ζωμό από γαρίδες και τη τομάτα, όπως φτιάχνουμε τις σούπες,
και έτσι απορρόφησε όλη τη νοστιμιά τους. Έγινε ένα αληθινό comfort πιάτο που μας ξαναγυρίζει στην παιδική μας
ηλικία!
Τότε προτιμούσαμε περισσότερο τα μικρά ζυμαρικά και ζητούσαμε πάντα να τους προστεθεί αρκετό
τριμμένο τυράκι!
Επειδή το πιάτο το ήθελα νηστίσιμο, δεν πρόσθεσα τριμμένο τυρί αλλά κόλιανδρο,
διότι αγαπώ πάρα πολύ το άρωμα και τη γεύση του.
Νομίζω ότι ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά και κάνει τα πιάτα λίγο εξωτικά!
Τα Υλικά
(Για 4μερίδες)
500γραμ. κοφτό μακαρονάκι
500γραμ. γαρίδες, καθαρισμένες
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
2 κ. σ. πελτές τομάτας
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ. σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 Lit νερό (περίπου)
Οδηγίες
Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου για τέσσερα.
Κατόπιν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα μέσα σ΄ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό και περιμένουμε να πάρει μερικές βράσεις.
Τότε προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
σιγοβράζουμε, μέχρι το μακαρονάκι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το
καπάκι για πέντε λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό προσθέτοντας φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!
TIPS
- Για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να βράσουμε τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων, να τα σουρώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το ζωμό αντί για νερό.
- Η ποσότητα του υγρού μέσα στο οποίο θα βράσει το ζυμαρικό θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερό θέλουμε να γίνει. Συνήθως το βράζουμε al dente. Καλό είναι το ζυμαρικό στο τέλος να λίγο να μην είναι στεγνό.
- Εάν το άρωμα και η γεύση του κόλιανδρου δεν σας αρέσει, χρησιμοποιείστε μαϊντανό που είναι πιο ήπιος. Άποψή μου είναι ότι το κόλιανδρο ταιριάζει εξαιρετικά με τα θαλασσινά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου