![Protected by Copyscape Plagiarism Checker - Do not copy content from this page. Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection](http://banners.copyscape.com/images/cs-or-120x60.gif)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQMtG4IITxXriQMU5fi1diqE014EUDwUn3IAx63ex4unjFu-23ei-VQF90m6F81zTi49PBZQA3pwyQIeEbPtmZrnPzx1Mr_ztTKk4RcD6Z_QPjInoXAdUx22EZELuFbhcxIbV6HUQCaZQ/s280/Garides500.jpg)
Ας δούμε τα Υλικά της
1 πακέτο μακαρόνια τις αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποιώ σπαγγετίνη)
½ κιλό μεγάλες γαρίδες φρέσκιες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3-4 ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα, ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
4-5 φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι,
Ο δ η γ ί ε ς
Καθαρίζουμε εντελώς τις γαρίδες (κέλυφος και ραχιαίο έντερο) και κρατάμε μόνο 5-6 με το κεφάλι για διακόσμηση ή αφαιρούμε μόνο τα κέλυφος και το έντερο από το σώμα, αφήνοντας απείραχτα κεφάλι και ουρά.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPfOsEdCwStrT0rBDkXOS4N2EYNLhQqls5V4I-xva2qrRZMGHzENV7qLv9wcvVSNT8INWCwOBbTpDUy-TFLdqfo1Lzglq9a77gWRYfP9Bv8_2O_UI_gSTHrwlGMVbUaQHzHgAkALnHL6A/s280/Garides200.jpg)
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε, μέχρις ότου ξανθύνουν ελαφρά.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS9d3NT6_0Dgv-3zXU1iUZN5mDF7lxzB4lAf2Hr-xU576kH9iIVbrLERO4vC2-DoflSypAA27tPhwxQhrxwExesHNQg8SBqSZP7rzQEzgbtrULI2yKcbb4ubl0cUYgm2RTMGcUYf_eUpU/s280/Xorta500.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf4J3m89Vxfm2p0pzEqvSNb17iLshDjE1dAqubn5rFNq6xzpQm8E7F3B8YoXO1wcLP3-eb2fcv8pCml6dyGqom9T7sPsXyBYaXHKi0engCixSC-YdMHFIB0gENIIeP990RjqLU58-RBXY/s280/Garidew300.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu-2r05VcRCivv-dy7jz6si4jZFdquqVhodt72OTz5_zbcJzgR-AX8tHdxzq-J-cd1ZkbgX9TSUd34Ht4Ink06DrLUO05TdvoL4FXew82MxF2YBJvGG980w2pPqMQf8gANmTSYJtrQ-xY/s280/garides400.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn_GxbFMri_-2vm71iQ_2KjULjMDOAJbYHW6n77j1BvB3Da222cmyd2RE0nn7Io_U7vlsJTJfApvGEQWAxPq21bVwfehvbYlYhVrbKs6KrRU_M1SmA_cAs2F1YFyyWs23nbhUb94WUxgc/s280/Garides600.jpg)
TIPS
Με την ίδια συνταγή μπορούμε να μαγειρέψουμε καραβίδες ή αστακό, κατεψυγμένα ή φρέσκα.
Αν δεν σας αρέσει ο βασιλικός που έχει έντονη μυρωδιά χρησιμοποιείστε μαϊντανό.
Μπορούμε να μισοβράσουμε τα μακαρόνια (στο μισό χρόνο απ’ ό,τι αναφέρεται στη συσκευασία) και μετά να τα προσθέσουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, προσθέτοντας όμως και 2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρασμού τους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Τα κελύφη των γαρίδων μπορούμε να τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό θαλασσινών
δε λέω ποτέ όχι σε μακαρονάδα, πόσο μάλλον σε γαριδομακαρονάδα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ αυτής της . . . σχολής είμαι! Καλό βράδυ, γαστεροπλήξ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή και αχνιστή!Καλό βράδυ και Καλά κούλουμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, Μάρα μου, καλή Σαρακοστή με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή