tag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post3401948479766031984..comments2024-03-14T14:56:51.948+02:00Comments on Τα ταξίδια μου : Χορτόπιτα με Σπιτικό Φύλλο ΛαδιούHelen Grhttp://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-59819416463648829742012-12-16T16:00:21.549+02:002012-12-16T16:00:21.549+02:00Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου Μάριον και για το ευγε...Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου Μάριον και για το ευγενικό σχόλιό σου αλλά και για την επισήμανση! Ήταν παραδρομή και το 6 είχε γίνει 0! <br />Φιλάκια πολλά.<br /><br />Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-70249163667283008832012-12-16T15:57:12.275+02:002012-12-16T15:57:12.275+02:00Τι ωραία περιγραφή της πίτας έκανες, Φωτεινή μου, ...Τι ωραία περιγραφή της πίτας έκανες, Φωτεινή μου, γλαφυρότατη, λες και την είχες μπροστά σου! Τα δικά μου βέβαια τα χέρια δεν είναι πολύ έμπειρα, γιατί τελευταία ασχολούμαι με το φύλλο. Πάντως προσπαθώ να βελτιώνομαι.<br />Συμφωνώ μαζί σου με όσα λες για το σπανάκι. Έτσι δεν αλλοιώνεται καθόλου η γεύση του. Παραμένει ένα εξαιρετικό υλικό με όλα τα θρεπτικά του συστατικά.<br />Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή μου.<br />Φιλάκια πολλά.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-56205143188116294502012-12-16T15:49:43.927+02:002012-12-16T15:49:43.927+02:00Σε ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου!
Πολύ καλά κάνετε και...Σε ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου!<br />Πολύ καλά κάνετε και τις αγαπάτε τις χορτόπιτες, είναι νόστιμες, ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Δυστυχώς δεν έχω εδώ τα χόρτα της Ελλάδας και τις φτιάχνω με ό τι βρίσκω. Έστω κι έτσι γίνονται πολύ νόστιμες με το σπιτικό φύλλο.<br />Φιλλάκια, καλό απόγευμα.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-41480843586619880452012-12-16T15:44:57.168+02:002012-12-16T15:44:57.168+02:00Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, Ελένη μου!
Να δοκιμάσει...Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, Ελένη μου!<br />Να δοκιμάσεις αυτή την τεχνική, την περιγράφει αναλυτικά η Κική. Έχει πάντα επιτυχία. Και με την πρώτη μέθοδο, που περιγράφεται στην ίδια ανάρτηση, το φύλλο γίνεται εξαιρετικό.<br />Φιλάκια πολλά.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-47843695200146141552012-12-16T15:42:02.386+02:002012-12-16T15:42:02.386+02:00Πράγματι, άλλη γεύση με σπιτικό φύλλο! Στην αρχή ν...Πράγματι, άλλη γεύση με σπιτικό φύλλο! Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν δύσκολο να φτιαχτεί αλλά κατάλαβε τελικά ότι "θέλει τρόπο"!<br />Σε ευχαριστώ πολύ, Ροδάνθη μου!<br />Καλό απόγευμα.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-26858377526440427282012-12-16T15:40:02.800+02:002012-12-16T15:40:02.800+02:00Σε ευχαριστώ πολύ, Peps!
Με συγκινείς!Σε ευχαριστώ πολύ, Peps!<br />Με συγκινείς!Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-50427826661960209362012-12-16T15:13:46.746+02:002012-12-16T15:13:46.746+02:00Aλλη νοστιμιά έχει το σπιτικό φύλλο Ελεν..Εκάνες μ...Aλλη νοστιμιά έχει το σπιτικό φύλλο Ελεν..Εκάνες μια πολύ ωραία πιτούλα.<br />Και η γέμισή σου πεντανόστιμη και το κόψιμο της επίσης πολύ ωραίο.<br />Μπράβο, γεια στα χέρια σου :)<br /><br />(δες λίγο στα υλικά του φύλλου, τα γρ. για το αλεύρι λειπει μάλλον νουμερο (είναι μόνο τα μηδενικά))<br /><br />Φιλιά πολλά Μarion,https://www.blogger.com/profile/12542224580884532507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-82814984843052905792012-12-14T00:22:54.328+02:002012-12-14T00:22:54.328+02:00Λατρεύω τις πίτες.Τις χειροποίητες πίτες,αυτές με ...Λατρεύω τις πίτες.Τις χειροποίητες πίτες,αυτές με το τριφτό,χωριάτικο,ροδοψημένο φύλλο,την πλούσια ,πεντανόστιμη γέμιση ,το τραγανό πλισέ γύρισμα του πάνω φύλλου στις άκρες-κόθορα τον λένε στην πατρίδα μου -,τις μεταξένιες πτυχές που μόνο τα έμπειρα χέρια κατορθώνουν να φτιάξουν,την απίστευτη μυρωδιά που ξεχύνεται από το αχνιστό φύλλο,τη νοστιμιά που εγκαταλείπει στον ουρανίσκο η πρώτη λυτρωτική δαγκωματιά,ο ήχος του φρεσκοψημένου,τραγανού φύλλου να σπάει στα δόντια..η γνήσια,η πλήρης απόλαυση!!!<br />Έκλεισα τα μάτια μου Ελένη μου και δοκίμασα την καταπληκτική σου πίτα.Μού είναι τόσο γνώριμη η γεύση και τόσο μα τόσο αγαπημένη!!Συνταγή που πέρασε από γενιά σε γενιά,μεγάλωσε μικρά παιδιά και δίδαξε άξιες νοικοκυρές.Έτσι θυμάμαι την γιαγιά μου και αργότερα τη μητέρα μου να μας σερβίρουν περήφανα τις δημιουργίες τους.Έτσι έμαθα και εγώ και χαίρομαι όταν παρατηρώ ότι οι παραδοσιακές συνταγές περπατάνε στον χρόνο και δεν ξεχνιούνται.<br />Υπέροχη,όπως πάντα η δημιουργία σου Ελένη μου!Φαίνεται ότι το μεράκι και το προσωπικό κέφι είναι οδηγοί στα γευστικά μονοπάτια που διαβαίνεις.Θερμά συγχαρητήρια .Φιλιά πολλά,πολλά.<br />ΥΓ.Το σπανάκι με τον τρόπο που περιγράφεις γίνεται καταπληκτικό!!!Για όποιον δεν το δοκίμασε, το συνιστώ αναπιφύλακτα!Δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συνήθως ζεματάμε και αργότερα καβουρντίζουμε με λίγο λάδι..διατηρεί τη ζωντάνια του και τη νοστιμάδα του στον υπέρτατο βαθμό!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-76389846402830949122012-12-13T23:30:19.639+02:002012-12-13T23:30:19.639+02:00Ελενάκι γεια στα χεράκια σου, φοβερή η πίτα σου!!!...Ελενάκι γεια στα χεράκια σου, φοβερή η πίτα σου!!!<br />Αυτήν την εποχή στην Ελλάδα βρίσκουμε ωραιότατα χόρτα για χορτόπιτες, που τις αγαπάμε πολυ οικογενειακώς!!<br />Φιλάκια, καλό βράδυ!ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-59743051959020366732012-12-13T20:57:50.908+02:002012-12-13T20:57:50.908+02:00Ελένη μου σκέτος πειρασμός είναι η πιτούλα σου!και...Ελένη μου σκέτος πειρασμός είναι η πιτούλα σου!και μένα μου αρέσει το σπιτικό φύλλο πάρα πολύ, αυτή τη τεχνική δε την έχω δοκιμάσει ακόμη, σίγουρα όμως θα το κάνω!!!<br />Φιλιά!Elenihttps://www.blogger.com/profile/10169474466352429763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-34567308037004795332012-12-13T20:20:50.460+02:002012-12-13T20:20:50.460+02:00Συμφωνώ μαζί σου Ελένη μου σπιτικό φύλλο δαγκωτό.Η...Συμφωνώ μαζί σου Ελένη μου σπιτικό φύλλο δαγκωτό.Η πιτούλα σου τέλεια,γεια στα χέρια σου!!!!<br />Καλό βράδυ!!!!Ροδανθηhttps://www.blogger.com/profile/04494758421886139420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-32193966855925222972012-12-13T19:04:13.829+02:002012-12-13T19:04:13.829+02:00Υποκλίνομαι!Υποκλίνομαι!pepshttps://www.blogger.com/profile/04528927378464496900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-13845286423507306072012-12-13T18:27:18.045+02:002012-12-13T18:27:18.045+02:00Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, Ξανθή μου. Κι εγώ νομίζ...Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, Ξανθή μου. Κι εγώ νομίζω ότι χαραμίζονται τα χόρτα, χωρίς το σπιτικό φύλλο. Έχω δοκιμάσει και τις δύο τεχνικές της Κικής, γιατί εδώ δεν έχω πλάστη βέργα αλλά ρολό και με διευκολύνει η τεχνική αυτή. Τα απλά φύλλα χρειάζονται βέργα και πλαστήρι. Πάντως δοκίμασε και την τεχνική της Κικής. Το φύλλο γίνεται πολύ τραγανό.<br />Καλό σου βράδυ.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-64658005043781190302012-12-13T18:22:44.718+02:002012-12-13T18:22:44.718+02:00Καλησπέρα και σ' εσένα Ελεάννα!
Τώρα πλέον εκτ...Καλησπέρα και σ' εσένα Ελεάννα!<br />Τώρα πλέον εκτιμώ πολύ το σπιτικό φύλλο, ακόμα κι ας μην είναι τέλειο. Κάνει την χορτόπιτα νοστιμότατη και "στέκεται" καλά και την επόμενη μέρα.<br />Σ' ευχαριστώ πολύ.<br />Καλό σου βράδυ.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-78740224796223096712012-12-13T18:19:26.745+02:002012-12-13T18:19:26.745+02:00Καλησπέρα, Κατερίνα μου!
Δεν έχω φτιάξει χορτόπιτα...Καλησπέρα, Κατερίνα μου!<br />Δεν έχω φτιάξει χορτόπιτα με φύλλο κρούστας, απ΄'οτι θυμαμαι, γιατί δεν μου αρέσει. Παλιότερα αγόραζα, φύλλο σαν σπιτικό, γιατί έτσι γίνεται πολύ νόστιμη. Τώρα πλέον φτιάχνω το δικό μου φύλλο, που δεν είναι καθόλου δύσκολο.<br /><br />Καλό σου βράδυ.Helen Grhttps://www.blogger.com/profile/01656569715663437587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-85202238000808499432012-12-13T18:07:18.297+02:002012-12-13T18:07:18.297+02:00Καλησπέρα Ελένη, πίτα χωρίς σπιτικό φύλλο προτιμώ ...Καλησπέρα Ελένη, πίτα χωρίς σπιτικό φύλλο προτιμώ να μην κάνω καθόλου.<br />Αυτό το φύλλο δεν το έχω ανοίξει ποτέ γιατί εγώ φτιάχνω την πίτα με πολλά φύλλα γύρω στα 10.<br />Θέλω μια φορά όμως να πειραματιστώ και με αυτό.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-47409108179320772822012-12-13T17:48:03.364+02:002012-12-13T17:48:03.364+02:00Ελένη μου καλησπέρα! Συμφωνώ μαζί σου, το χειροποί...Ελένη μου καλησπέρα! Συμφωνώ μαζί σου, το χειροποίητο φύλλο έχει σημασία στις χορτόπιτες, είναι πολύ πιο νόστιμες έτσι. Πολύ ωραία χορτόπιτα, κι από γεύση κι από εμφάνιση!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2091090286343641915.post-26571961686220238172012-12-13T17:35:47.544+02:002012-12-13T17:35:47.544+02:00Έχεις απόλυτο δίκιο Ελένη μου οι πίτες είναι πολύ ...Έχεις απόλυτο δίκιο Ελένη μου οι πίτες είναι πολύ πιο όμορφες και νόστιμες με σπιτικό φύλλο και η πίτα σου έτσι που τη βλέπω είναι σκέτος πειρασμός.Δημιουργίαhttps://www.blogger.com/profile/02544254936272332687noreply@blogger.com