Δυστυχώς, το έχω ξαναπεί, έχουν χαθεί οι περισσότερες χειρόγραφες συνταγές
της μητέρας μου. Ευτυχώς όμως που ζει ακόμα η αγαπημένη μου θεία Αλεξάνδρα, αδελφή
της μητέρας μου, που, αν και σε προχωρημένη ηλικία, θυμάται κάποιες σημαντικές!
Δική της, λοιπόν, και αυτή η νοστιμότατη, νηστίσιμη πετιμεζόπιτα!
Το Ραβανί με Πετιμέζι ή της θείας μου της Αλεξάνδρας, όπως συνηθίζω να το
ονομάζω, μια συνταγή από την ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Αταλάντη, που δημοσιεύεται εδώ για πρώτη φορά!
Είναι αρκετά ιδιαίτερη, διότι ο τρόπος παρασκευής του κέικ, όπως θα δείτε
πιο κάτω, διαφέρει από αυτόν των σύγχρονων νηστίσιμων κέικ.