Τα ρεβύθια είναι από τα αγαπημένα όσπρια της Ελληνικής κουζίνας. Είναι
πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε,
και C. Επομένως αξίζουν να μπουν στο διαιτολόγιο όλων.
Τα ρεβύθια μαγειρεύονται με πολλούς
τρόπους, σούπα ή με τομάτα. διάσημη είναι η ρεβυθάδα της Σίφνου. Ψήνεται στο
φούρνο πολλές ώρες μέσα σε ειδικό πήλινο σκεύος. Τέτοιο σκεύος έχω κι εγώ, δώρο
αγαπημένων ανιψιών μου, αλλά δεν το έχω μέχρι τώρα δοκιμάσει!
Τα ρεβύθια τα αγαπώ περισσότερο από τα άλλα όσπρια. Μου αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα όπως τα
μαγειρεύαμε στο σπίτι μας, λευκά και προσθέταμε στο ζωμό τους λίγη χονδρή
μανέστρα!
Πάντα ρεβύθια ζητούσα από τη μητέρα μου να παγειρεύσει, όταν ήμουν φοιτήτρια και επισκεφτόμουν το πατρικό μου σπίτι. Εκείνη στενοχωριόταν, γιατί ήθελε να με περιποιηθεί, μαγειρεύοντας κρέας!
Τώρα τα μαγειρεύω και στα κοκκινιστά, όπως αρέσουν στο σύζυγό μου!