Σελίδες - Pages
▼
Σάββατο 8 Ιουλίου 2017
Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017
Μελιτζάνες στο Φούρνο με Τυριά – Baked Aubergines with Cheese
Οι μελιτζάνες είναι το κατ΄εξοχήν καλοκαιρινό λαχανικό και πολύ αγαπημένο της
Ελληνικής Κουζίνας. Συνδυάζεται κυρίως με σάλτσα τομάτας, τηγανίζεται με
κουρκούτι, ψήνεται για να γίνει νοστιμότατη σαλάτα ή γεμίζεται με κιμά ή τυριά.
Μαγειρεύεται στην κατσαρόλα ή ψήνεται στο φούρνο και πάντα δημιουργεί
νοστιμότατα πιάτα!
Με τυριά σας προτείνω να τις συνδυάσετε κι εσείς αλλά να μην χρησιμοποιήσετε
υπερβολική ποσότητα και καλύψετε τη γεύση τους!
Διότι τα πολλά τυριά θα κάνουν το φαγητό, όταν ψηθεί, να θυμίζει έντονα πίτσα!
Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017
Τυρί Σαγανάκι – Saganaki, Fried Greek Cheese
Το κλασικό Ελληνικό ορεκτικό, που ετοιμάζεται εύκολα και πολύ γρήγορα.
Ένα ημίσκληρο τυρί κόβεται σε χονδρές φέτες, για να μη λιώσει κατά το
τηγάνισμα, τυλίγεται με αλεύρι και εν
συνεχεία τηγανίζεται σε καυτό λάδι.
Έτσι θωρακίζεται, αποκτά μια υπέροχη, τραγανή κρούστα και εσωτερικά
διατηρείται μαλακό!
Το όνομά του το πήρε από το ομώνυμο μικρό τηγάνι με δύο λαβές αντικριστές
που ακόμα χρησιμοποιείται στα τσιπουράδικα.
Μικρή το αγαπούσα πολύ, γιατί εκεί μου τηγάνιζε η γιαγιά μου τα εντόσθια του
κοτόπουλου με αυγά. Μια νοστιμιά μοναδική που ακόμα θυμάμαι!
Εάν βρείτε κάποιο εξαιρετικό προϊόν στις
διακοπές σας, δοκιμάστε το κι εσείς! Εγώ το δοκίμασα με Φορμαέλα και με ένα
καταπληκτικό Κεφαλοτύρι από την Αμφίκλεια!