Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Τρουφάκια με Δύο Σοκολάτες – Double Chocolate Truffles

Πάρα πολύ εύκολα και νόστιμα τρουφάκια διπλής σοκολάτας με πολύ τραγανή υφή! 
Η λευκή σοκολάτα εσωτερικά δένει αρμονικά με τις τριμμένες γκοφρέτες και το ζαχαρούχο γάλα, ενώ τα αμύγδαλα παίζουν το ρόλο του "κρυφού" συστατικού που δίνουν μια άλλη διάσταση στη γεύση!

Η σοκολατένια επικάλυψη δεν σε αφήνει να μαντεύσεις τι πρόκειται να απολαύσεις και παραμένει έκπληξη που θα αποκαλυφθεί με την πρώτη μπουκιά! Δοκιμάστε τα!



Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Σπιτικά Raffaello – Homemade Raffaello

Τα original Raffaello είναι μικρά, λευκά, σφαιρικά, σοκολατάκια από Ινδοκάρυδο, τραγανή γκοφρέτα και λευκό αμύγδαλο, τα οποία παρουσίασε στην αγορά η Ferrero το 1990. Έκτοτε έγιναν πολύ δημοφιλή, ειδικά στους λάτρεις του Ινδοκάρυδου.

Τα μικρά αυτά Ιταλικά γλυκάκια, που το όνομά τους πάντα μου θυμίζει τον Αναγεννησιακό ζωγράφο Ραφαήλ, ήταν το δώρο της φίλης μου Lidia, κάθε φορά που επέστρεφε από το ταξίδι της στην Ιταλία.
Τα απολαμβάναμε με πρωινό Ιταλικό καφέ και συντρόφευαν τις διηγήσεις της φίλης μου, εικόνες και γεγονότα από το πρόσφατο ταξίδι της!
Όμορφη γλυκιά ανάμνηση από μια ακόμα ζωντανή φιλία που αντιστέκεται στο χρόνο και την απόσταση!

Τα σπιτικά Raffaello που σας προτείνω σήμερα, είναι πανεύκολα, ευπαρουσίαστα και πολύ νόστιμα. Δοκιμάστε τα!



Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Πατατοσαλάτα με Μουστάρδα και Κόλιανδρο – Potato Salad with Mustard and Coriander

 Η πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα νομίζω ότι είναι η original, διότι είναι απλή και εύκολη, εξαιρετικά νόστιμη, με χρώμα και χωρίς περιττά λιπαρά!
Μια σαλάτα κλασική και αγαπημένη που, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορεί να γίνει και ένα πλήρες γεύμα.!

Είναι κατάλληλη για κάθε εποχή, επειδή μας δίνει τη δυνατότητα κάθε φορά να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς συμπληρωματικών υλικών, όπως είναι το βρασμένο καλαμπόκι, η πράσινη ή κόκκινη πιπεριά, τα αλλαντικά, το αυγό κ, ά.
Σωστό είναι να την προσαρμόζουμε στις γευστικές απαιτήσεις μας αλλά να μην τη παραφορτώνουμε, με αποτέλεσμα να καλύπτουμε το βασικό της συστατικό, τις πατάτες με υπερβολικές ποσότητες σάλτσας, άλλων υλικών, ακόμα και μπαχαρικών, αν και τα λατρεύω.
Η απλότητα έχει τη δική της αξία!



Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Κριθαράκι με Τομάτα – Manestra, Orzo with Tomato

Ένα καθαρά “μαμαδίστικο” πιάτο, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο.
Είναι ιδανικό για το μεσημέρι μιας χειμωνιάτικης μέρας αλλά και ένα εξαιρετικό βραδινό για όλη την οικογένεια.
Εάν έχουμε προμηθευτεί το κριθαράκι από ένα εργαστήριο ζυμαρικών, τότε το πιάτο μας θα είναι νοστιμότατο και διατροφικά πλήρες.
Μπορούμε όμως να το ενισχύσουμε γευστικά με τριμμένο κεφαλοτύρι, όσο πικάντικο μας αρέσει, και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Ψημένες, ζεστές φέτες φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το συνοδεύουν ιδανικά! Δοκιμάστε το!

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Κέικ με Αποξηραμένα Σύκα και Σάλτσα Καραμέλας - Dried Figs Cake with Butterscotch

Όταν στο σπίτι υπάρχουν κάποια υλικά πολύ καλής ποιότητος που περιμένουν να τα χρησιμοποιήσεις, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πειραματιστείς! Έτσι ακριβώς συνέβη με αυτό το κέικ!

Τα αποξηραμένα σπιτικά σύκα περίμεναν υπομονετικά να γίνουν πηγή έμπνευσης και να μετασχηματιστούν σε κάτι νόστιμο και μοναδικό. Έγιναν το κρυφό υλικό αυτού του αφράτου και νοστιμότατου κέικ που, όταν το απολαμβάνεις, προσπαθείς να μαντέψεις τι είναι αυτό το εξαιρετικό  υλικό, που σπάει στο δόντι και το κάνει υπέροχο!
Μια υποψία σοκολάτας στο εσωτερικό  και η καραμελένια σάλτσα απογειώνουν τη γεύση του!

Έχετε στο σπίτι αποξηραμένα σύκα που περιμένουν; Τότε δοκιμάστε το κι εσείς!  



Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Μαχαλεμπία, η Κρέμα της Μέσης Ανατολής με Ροδόνερο και Φιστίκια – Mahalabia, a Middle Eastern-Style Milk Pudding

Μια πανεύκολη, πολύ ελαφριά, υπέροχη κρέμα από τη Μέση Ανατολή (Λίβανος, Συρία), χωρίς ζελατίνη, αρωματισμένη με ροδόνερο που την κάνει μοναδική!
Είναι πολύ δημοφιλής και σε άλλες Αραβικές χώρες και τη βρίσκει κανείς σε όλα τα καταστήματα τροφίμων, έτοιμη, μέσα σε βαζάκια ή σε συσκευασία, όπως εδώ εμείς αγοράζουμε την Κρέμα Καραμελέ.

Γαρνίρεται με φιστίκι Αιγίνης (Χαλεπίου για τους Άραβες) και πολλές φορές συνοδεύεται και από ένα παχύρευστο σιρόπι με έντονο άρωμα τριαντάφυλλου! Αυτό εγώ ποτέ δεν το χρησιμοποίησα, γιατί το εύρισκα υπερβολικό. Δοκιμάστε τη!

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Ψητό Κοτόπουλο Masala με Πατάτες – Rοasted Masala Chicken and Potatoes

Αυτό το νοστιμότατο, πανεύκολο, κλασικό Κυριακάτικο φαγητό, αναβαθμισμένο γευστικά από τα άρωμα Ανατολής θα το αγαπήσετε ακόμα περισσότερο!

Ένα κοτόπουλο, αρκούντως πικάντικο αλλά όχι καυτερό, εξωτερικά ροδοκόκκινο, που παραμένει πολύ μαλακό και πεντανόστιμο, εάν δεν αφαιρέσουμε το δέρμα του που θα το προστατεύσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Η επιλογή δική σας!

Από τη νοστιμιά και τα εξωτικά του αρώματά κερδίζουν και οι πατάτες που το συνοδεύουν και η γεύση τους απογειώνεται!
Δοκιμάστε να το φτιάξετε κι εσείς και θα εντυπωσιάσετε!




Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Χορτόπιτα με Σέσκλα, Λάπατα, Μάραθο και Ανθότυρο – Xortopita, Greek Savory Pie with Greens, Fennel and Anthotyro (Ricotta Cheese)

Οι λάτρεις της χορτόπιτας σπεύσατε! Τα πρώτα φρέσκα και πολύ τρυφερά χόρτα για πίτες, “τα πιταστά” όπως τα λέμε στην περιοχή μου, εμφανίστηκαν στις λαϊκές αγορές! Σέσκλα και λάπατα με μικρά και πολύ τρυφερά φύλλα είναι τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή την εποχή.
Εύκολα βρίσκουμε και μάραθο που ταιριάζει υπέροχα με το ανθότυρο.

Ας τα αξιοποιήσουμε για να ετοιμάσουμε μια νοστιμότατη και αρωματική χορτόπιτα, με ήπια γεύση, λόγω του ανθότυρου, ιδανική για το βραδινό μας αλλά και για το δεκατιανό της επόμενης ημέρας. 
Δοκιμάστε τη κι εσείς!

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Μπισκότα με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες – Cookies with Cornmeal and Raisins

Αφράτα, τραγανά, νόστιμα, όχι πολύ γλυκά αλλά αρκετά μεθυσμένα!
Με αλεύρι καλαμποκιού που κάνει την υφή τους μπισκοτένια, πετιμέζι για γεύση και χρώμα και σταφίδες, ένα εξαιρετικό ελληνικό super food που πρέπει να το εκτιμήσουμε περισσότερο!
Δοκιμάστε τα!