Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Τοματοκεφτέδες - Tomatoes Fritters


Οι Τοματοκεφτέδες είναι ένα πανεύκολο, νοστιμότατο, καλοκαιρινό μεζεδάκι για να συνοδεύσει το παγωμένο ούζο ή τη μπύρα μας! Λατρεμένο, θα έλεγα!

Πρώτη φορά τους είχα δοκιμάσει, πριν πάρα πολλά χρόνια, στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στη Θηρασία. Τα τοματάκια του νησιού φημίζονται για τη νοστιμιά και το άρωμά τους. Όμως η ποιότητα των συγκεκριμένων κεφτέδων ήταν τόσο κακή που όλοι στην παρέα αρρωστήσαμε. Πολύ δυσάρεστη εμπειρία!
Έκτοτε απέφευγα να τους δοκιμάζω, όταν σερβίρονταν στις καλοκαιρινές ποικιλίες. Και δεν είχα άδικο!
Έτσι αποφάσισα να τους δοκιμάσω στο σπίτι, αξιοποιώντας εκλεκτές τομάτες κήπου, δώρο φίλων! Τους λατρέψαμε, χωρίς υπερβολή!

Γι΄αυτό και σας τους προτείνω με την προτροπή να μη λιώσετε στο μούλτι τις τομάτες αλλά να τις κόψετε με μαχαίρι για να φαίνονται μέσα στο μείγμα!
Καλή επιτυχία!



Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Πανεύκολα Τρουφάκια με Μπισκότα – Troufakia, Chocolate and Biscuits Treats

Ποιος δεν λατρεύει τα τρουφάκια, αυτές τις μικρές σοκολατένιες μπουκίτσες! Ετοιμάζονται γρήγορα και πολύ εύκολα, είναι νοστιμότατα, όσο θέλουμε σοκολατένια, πολύ ευπαρουσίαστα και εθιστικά!

Είναι ένα εξαιρετικό κέρασμα σε ονομαστική εορτή, στο σπίτι ή το γραφείο, τα λατρεύουν τα παιδιά και εκπλήσσουν ευχάριστα ακόμα και σε μία βάπτιση, στολισμένα κατάλληλα.
Όσες φορές και όπου τα κέρασα, κέρδισαν τις εντυπώσεις και έγιναν ανάρπαστα! Δοκιμάστε τα κι εσείς!


Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Κέικ με Μύρτιλα – Cake with Blueberries

Ένα κέικ που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι η Κερασόπιτα. (Δείτε εδώ).
Είναι εύκολα, νοστιμότατο, πλούσιο σε υφή και γεύση και πολύ ευπαρουσίαστο με τις λαμπερές κόκκινες ψηφίδες στο εσωτερικό του.

Η συνταγή της κερασόπιτας δοκιμάστηκε και με άλλα φρούτα, μπορώ να πω με αρκετή επιτυχία. Δεν μπόρεσα όμως να μην κάνω και κάποιες αλλαγές στα υλικά ή στην ποσότητά τους, έτσι για πειραματισμό!

Μια επιτυχή δοκιμή που σας προτείνω σήμερα είναι το κέικ με φρέσκα Μύρτιλα, που πολύ εύκολα βρίσκονται στην αγορά. Οι μικροί αυτοί καρποί δίνουν φρεσκάδα στο κέικ και πινελιές εκπληκτικού χρώματος στο αφράτο εσωτερικό του.
Καθώς κόβουμε το κέικ ένα χρωματικό μωσαϊκό παρουσιάζεται και ένα υπέροχο άρωμα μοσχάτου κρασιού αναδίδεται!
Δοκιμάστε το!

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Ριγανάδα Ζακύνθου – Traditional Rusk from Zakynthos with Tomatoes and Oregano

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει τα τοπικά προϊόντα της Ζακύνθου έχει χάσει! Είναι όλα εξαιρετικά, το ελαιόλαδο και οι ελιές, τα κρασιά Βερντέα και Αυγουστιάτης, τα λαδοτύρια, το χοιρομέρι, τα μαντολάτα και οι μάντολες.

Επίσης εξαιρετικής ποιότητος είναι και το ζυμωτό ψωμί με προζύμι και τα ντόπια παξιμάδια από αλεύρι ολικής αλέσεως που υα  ονομάζουν ριγανάδες ή φρύσσες! Είναι ιδανικές για καλοκαιρινές ριγανάδες, όπως λέει και το όνομά τους, που θα λατρεύσετε στο πρωινό σας ή θα τις σερβίρετε μαζί με το ούζο ή την μπύρα!
Όταν βρείτε αυτά τα νοστιμότατα παξιμάδια, δοκιμάστε τα!