Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Γλυκό Ψυγείου με Σαβαγιάρ και Κρέμα Σοκολάτας - Cold Chocolate Dessert with Biscuits and Whipped Cream

Ένα πανεύκολο και πολύ ελαφρύ γλυκό ψυγείου, νοστιμότατο, χωρίς πολλή ζάχαρη. Η άγλυκη σοκολατένια κρέμα ενισχύεται από την γλυκύτητα των μπισκότων και την ελάχιστα γλυκιά σαντιγί.
Το λικέρ και οι φρέσκες φράουλες χαρίζουν άρωμα και ξεχωριστή γεύση!
Η δόση που σας προτείνω είναι μικρή αλλά εσείς την αυξάνετε, όσο θέλετε. Δοκιμάστε το!

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Νηστίσιμα Τσουρέκια - Vegan Tsourekia (Greek Easter Bread)

Τώρα που ζέστανε αρκετά ο καιρός ευνοεί το φούσκωμα των τσουρεκιών!
Ας φτιάξουμε, λοιπόν, αφράτα τσουρέκια, με αυγά ή χωρίς, και ας τα απαλαύσουμε με τον πρωινό μας καφέ.
Μου αρέσουν πάρα πολύ και τα νηστίσιμα Τσουρέκια, διότι δεν έχουν να ζηλεύσουν τίποτα από τα κανονικά: είναι εξίσου αρωματικά, πολύ αφράτα και με θαυμάσια υφή.
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο αλεύρι και να έχουμε υπομονή να τα περιμένουμε να φουσκώσουν! Θέλουν το χρόνο τους!
Δοκιμάστε τα και θα τα λατρεύσετε!


Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Οβριές Ομελέτα - Wild Asparagus Omelette

Οι οβριές ή οβρυές ή αβρωνιές ή αβρουνιές, όπως ονομάζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, είναι ένα ιδιαίτερο χόρτο που ομοιάζει με μικρό κισσό που αναρριχάται ακόμη και πάνω σε δέντρα.
Τα βλαστάρια του θυμίζουν τα άγρια σπαράγγια, αλλά είναι πιο λεπτά, ανοιχτοπράσινα και πολύ πικρά. Η πικράδα αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά τους. Λένε ότι καλό είναι να μην τρώγονται ωμές, καθώς το φυτό θεωρείται  ελαφρώς τοξικό.

Οι οβριές εμφανίζονται στην Ελληνική φύση από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Μαΐου σε ακαλλιέργητα και σκιερά μέρη, μπλεγμένες πάνω σε θάμνους και με τις τρυφερές μύτες των βλαστών να εξέχουν.
Συλλέγονται με το χέρι και τρώγεται το τρυφερό μέρος των βλασταριών σαλάτα, μαγειρευμένα με σάλτσα τομάτας ή ομελέτα.
Με όποιο τρόπο κι αν μαγειρευτούν, πρέπει να κρατήσουν την πικράδα τους για να αποτελέσουν μια εξαιρετική γευστική απόλαυση!


Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Banoffee με Κρέμα Σοκολάτας - Banoffee Pie with Chocolate Cream

Η Τούρτα Banoffee είναι ένα δημοφιλές αγγλικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται από μπανάνες, κρέμα και καραμελωμένο γάλα.
Η βάση του γλυκού είναι ζύμη ή τριμμένα μπισκότα με βούτυρο.
Το όνομά του γλυκού προέρχεται από την ένωση των αρχικών συλλαβών των λέξεων banana (μπανάνα)  και toffee (ζαχαρωτά).
Εμπνευστής αυτού του γλυκού, που υπήρξε το αγαπημένο της Margaret Thatcher, θεωρείται ο Ian Dowding. (Από την Wikipedia).

Η εκδοχή αυτού του δημοφιλούς γλυκού που σας προτείνω δεν είναι πολύ γλυκιά, διότι δεν περιέχει υπερβολικά πολύ καραμελωμένο γάλα. Η κρέμα της σοκολάτας γλυκαίνει από την καραμέλα και ταιριάζει εξαιρετικά με τη γεύση και το άρωμα της μπανάνας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Δοκιμάστε το!