Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Crostata με Κεράσια – Crostata with Cherries

Η crostata είναι ένα πολύ δημοφιλές επιδόρπιο από την Ιταλία.
Παραδοσιακά μία crostata αποτελείται από τρία μέρη: μία αφράτη και μπισκοτένια ζύμη βουτύρου σαν βάση, η οποία περικλείει μία γλυκιά στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής και τελειώνει με φρέσκα φρούτα εποχής που σχηματίζουν ένα μικρό λόφο ( Crostata di Frutta).
Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης των φρούτων της δίνει μια πιο ρουστίκ εμφάνιση και τη διαφοροποιεί από τις κοινές τάρτες.
Η Lidia Bachianich δεν χρησιμοποιεί κρέμα βάσης αλλά μόνο φρούτα που καραμελώνουν κατά το ψήσιμο.
Υπάρχει και η αλμυρή έκδοση της Crostata με γέμιση κρέμας τυριού και προσθήκη προβρασμένων λαχανικών ή κρέατος ή διαφόρων αλλαντικών ή  μανιταριών. Όλες οι εκδοχές είναι εξαιρετικά νόστιμες!
Μία crostata σας προτείνω κι εγώ με σιμιγδαλένια κρέμα και κεράσια. Δοκιμάστε τη!



Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Πιπεριές γεμιστές με Φέτα και Ανθότυρο – Long Green Peppers stuffed with Greek Cheese

Ας ετοιμάσουμε ένα νοστιμότατο και πανεύκολο καλοκαιρινό μεζεδάκι για το ουζάκι ή τη μπύρα μας: πιπεριές κέρατο, γεμισμένες με άσπρα ελληνικά τυριά και αρωματικό δυόσμο. Δοκιμάστε τις!


Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες με Φέτα και Πλιγούρι - Zucchini Croquettes with Feta Cheese and Bulgur

Οι Κολοκυθοκεφτέδες είναι ένας αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές κι εγώ σας τους προτείνω σε μια ιδιαίτερη εκδοχή, νοστιμότατη, αφράτη και πολύ αρωματική.
Τα υλικά συντελούν σ΄αυτή την ιδιαιτερότητα: το πλιγούρι τους κάνει αφράτους, τα λουλούδια προσθέτουν χρώμα και νοστιμιά, ενώ η Φέτα δίνει μια εξαιρετικά πικάντικη γεύση. Δοκιμάστε τους!

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα – An Easy Cheese Pie

Μια πανεύκολη τυρόπιτα, με Ελληνικά τυριά και γιαούρτι, αφράτη και νοστιμότατη. Ιδανική για όλους  της λάτρεις της τυρόπιτας που θα τους ενθουσιάσει. Σερβίρεται και σαν κύριο γεύμα, συνοδευμένη από μία φρέσκια σαλάτα εποχής, αλλά είναι υπέροχη και σαν σνακ.
Το χωριάτικο φύλλο απορροφά τα υγρά και τη διατηρεί αφράτη, ακόμα και την επομένη!