Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Cheese Cake Ψυγείου με Ricotta και Βερίκοκα - Cheese Cake with Ricotta and Apricots

Εύκολο, νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο, όλο χρώμα Cheese Cake ψυγείου!
Η κλασική βάση μπισκότων στηρίζει μια πολύ αφράτη κρέμα, ελάχιστα γλυκιά, πάνω στην οποία απλώνεται η χρυσοκίτρινη μαρμελάδα και στολίζεται με φέτες βερίκοκων! Χρώμα και γεύση καλοκαιριού!
Μια πρόταση που αξιοποιεί τα αγαπημένα, χρυσαφένια, καλοκαιρινά φρούτα κι ένα ξεχωριστό επιδόρπιο για το εορταστικό ή το Κυριακάτικο τραπέζι μας. Δοκιμάστε το!


Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Τηγανιτές Μελιτζάνες με Σάλτσα Τομάτας και Σκόρδου – Fried Eggplants with Tomato and Garlic Sauce

Ένα καλοκαιρινό, συνοδευτικό πιάτο αλλά και μια πρόταση για μερακλίδικο μεζεδάκι που όλοι θα εκτιμήσουν την παρουσία του σε μια ποικιλία κρεατικών!
Οι σκορδάτες μελιτζάνες με τα χρώματα και τα αρώματα του καλοκαιριού, θα ευφράνουν τον ουρανίσκο μας  και θα στολίσουν το πιάτο μας.
Η απλή κόκκινη σάλτσα με σκόρδο και βασιλικό δένει υπέροχα με την ελαφρά πικράδα της μελιτζάνας και προσθέτει γεύση και αρώματα.
Αν συνοδεύσουμε τις μελιτζάνες με φρέσκο σπιτικό ψωμί και ένα καλό κατσικίσιο τυρί, ο συνδυασμός θα είναι εξαιρετικός!
Δοκιμάστε τον!

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Σαλάτα του Καίσαρα – Caesar’s Salad

Μια νοστιμότατη σαλάτα, Αμερικανικής προελεύσεως, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το γνωστό μας Ρωμαία αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα!
Το όνομά της οφείλεται στον Caesar Cardini (1896 - 1956), έναν Ιταλαμερικάνο εστιάτορα, σεφ και ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίος εμπνεύστηκε τη δημιουργία της. Αργότερα ο αδελφός του της πρόσθεσε περισσότερα υλικά και την έκανε νοστιμότερη.

Η Σαλάτα του Καίσαρα από μόνη της είναι ένα χορταστικό πιάτο, πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά πολλές φορές, όταν την παραγγείλουμε έξω, θα διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ φτωχή σε υλικά!
Ας την ετοιμάσουμε στο σπίτι μας, γρήγορα και πανεύκολα, για να εκτιμήσουμε τις γεύσεις της και να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης!



Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Αμυγδαλόπιτα – Almond Pie

τα αμύγδαλα είναι οι αγαπημένοι μου ξηροί καρποί! 
Τα λατρεύω για τη λεπτή τους γεύση αλλά τα έχω συνειρμικά δέσει με ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας: ο αμυγδαλένιος μπακλαβάς της Πρωτοχρονιάς, τα αμυγδαλωτά που έφτιαχνε η μητέρα μου για την ονομαστική εορτή του πατέρα μου και ο παραδοσιακός ρυζοχαλβάς, της περιοχής μου, πασπαλισμένος πάντα με αρκετό ασπρισμένο αμύγδαλο που ανακοίνωνε πάντα χαρούμενα γεγονότα, γεννήσεις ή αρραβώνες! Γλυκά που εμείς τα παιδιά περιμέναμε και τα τιμούσαμε πολύ!
Τα αμύγδαλα πάντα ήταν ασπρισμένα, “για το καλό”, για ευτυχία και τύχη, ποτέ με τη φλοίδα! Αναμεμειγμένα πότε με τα αρώματα της κανέλας και πότε με του ανθόνερου, γίνονταν ένα μαγικό υλικό που μας έκανε ανυπόμονους για να γευτούμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το λαχταριστό αποτέλεσμα!

Με ασπρισμένα αμύγδαλα σας έφτιαξα κι εγώ αυτό το υπέροχο σιροπιαστό γλυκό, με τη γεμάτη υφή και την εορταστική εμφάνιση.
Είναι κέρασμα για την ονομαστική μου εορτή!


Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Linguine με Πέστο ΛιαστήςTομάτας – Linguine with Sundried Tomato Pesto

Ένα πιάτο πανεύκολο, νοστιμότατο, καθαρά Μεσογειακό! Η λιαστή τομάτα και η κάπαρη, αγαπημένα καλοκαιρινά υλικά, δένουν υπέροχα γευστικά και δημιουργούν μια εξαιρετικά νόστιμη σάλτσα, με χρώμα και αρώματα, και απογειώνουν τα Linguine! Δοκιμάστε τη!



Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Παγωτό Στρατσιατέλα με Γιαούρτι - Ice Cream Stratsiatela with Yogurt

Ένα υπέροχο σπιτικό Παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή, με ψήγματα πικρής σοκολάτας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Θα το ετοιμάσουμε σε λιγότερο από μισή ώρα αλλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τουλάχιστον έξι ώρες για να το απολαύσουμε!
Πάντως, όταν το σερβίρουμε, θα καταπλήξουμε και είναι σίγουρο ότι όλοι θα ζητήσουν και δεύτερο σερβίρισμα! Δοκιμάστε το!




Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Μαραθόπιτα – Greek Cheese and Fennel Pie

O μάραθος ή το μάραθο (Foeniculum vulgare η λατινική του ονομασία), είναι ένα ψηλό, πολυετές βότανο της Μεσογείου που αυτή την εποχή το βρίσκουμε παντού, ακόμα και στις διαχωριστικές λωρίδες των εθνικών οδών.
Τα φύλλα του μάραθου και οι βλαστοί του είναι βρώσιμοι, έχουν γλυκιά γεύση και χρησιμοποιούνται ευρέως στη Μεσογειακή κουζίνα.

Οι σπόροι του χρησιμοποιούνται τόσο ως καρύκευμα στη μαγειρική, όσο και ως φυτικά φάρμακα. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά που προσθέτω στο σπιτικό ψωμί.
Ο μάραθος είναι ένα φυτό πλούσιο σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα πολλαπλά του οφέλη τον κάνουν περιζήτητο, ιδιαίτερα όσον αφορά τις θεραπευτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, κυρίως στο πεπτικό μας σύστημα.
(Περισσότερα εδώ).
Ας χρησιμοποιήσουμε κι εμείς αυτό το υπέροχο αρωματικό της Ελληνικής φύσης σε μια εξαιρετικά νόστιμη πίτα. Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρεύσετε!


Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

O Μάιος

Ο πέμπτος μήνας του ημερολογίου, διάρκειας 31 ημερών.
Ο Μάιος, είναι πράγματι «μήνας χαράς και λατρείας της βλάστησης, με δοξασίες και έθιμα διαχρονικού χαρακτήρα», όπως το παραδοσιακό έθιμο με το πρωτομαγιάτικο στεφάνι το οποίο στολίζει την πόρτα του σπιτιού μέχρι τις 24 Ιουνίου, οπότε καίγεται στις φωτιές του Αϊ-Γιάννη.