Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Καλή Πρωτοχρονιά - Happy New Year


Χρόνια πολλά, Καλή Πρωτοχρονιά!

Το 2015 να φέρει σε όλους όλα τα καλά: υγεία, τύχη, ευτυχία και πολλά πολλά χαμόγελα!
Ας μας χαρίσει απλόχερα πολλές καθημερινές χαρές, έστω και μικρές, δύναμη και δημιουργικότητα.

Κι εμείς όμως να μην πτοηθούμε από την πρώτη δυσκολία αλλά να πάρουμε δύναμη, να αισιοδοξήσουμε και να μη σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε! 

Βασιλόπιτα με Ξηρούς Καρπούς και Ζαχαρούχο Γάλα – A New Year Cake with Nuts and Condensed Μilk

Πανεύκολη Βασιλόπιτα-Κέικ με ξηρούς καρπούς για ευημερία, όπως απαιτεί η παράδοση, με λίγο φρέσκο βούτυρο και τρία μόνο αυγά.
Αντί για ζάχαρη γλυκαίνει, όσο χρειάζεται, από το γάλα και αρωματίζεται εξαιρετικά από το ξύσμα των εσπεριδοειδών!

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικό Ρακόμελο – Homemade Rakomelo

Όταν σου χαρίζουν σπιτική ρακή και έχεις και αρωματικότατο μέλι δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξεις ρακόμελο!
Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με τη διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα. Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, σαν ζεστό ρόφημα.
Σε αρκετά μέρη της Ελλάδας το χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο για τον βήχα, κάτι σαν αντιβηχικό σιρόπι!
(Πηγή: Wikipedia)

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Μπάρες ή Σοκολατάκια με Αμύγδαλα και Φουντούκια – Chocolate Bars or Treats with Almonds and Hazelnuts

Πανεύκολα, πλούσια σε σοκολάτα, πολύ τραγανά και χορταστικά με αγαπημένους ξηρούς καρπούς και με μια ελαφριά γεύση φυστικοβούτυρου. Ένα λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο κέρασμα που όλοι θα τιμήσουν και θα μπουν σε πειρασμό να πάρουν και δεύτερο κομμάτι!  
Κι εσείς μην το αρνηθείτε αλλά να καμαρώσετε που όλοι εκτιμούν την επιλογή και τον κόπο σας! Δοκιμάστε τα!



Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες με Ελαιόλαδο - Kourabiethes with Olive Oil

Υπέροχοι, πολύ τραγανοί κουραμπιέδες, ολίγον μεθυσμένοι, με ελαιόλαδο και γεμάτοι αμύγδαλο ή καρύδι! Υγιεινοί και ιδανικοί για όσους αποφεύγουν το βούτυρο.
Δεν είναι τόσο μπισκοτένιοι, ώστε να θρυμματίζονται αμέσως, όπως οι κλασικοί με το βούτυρο αλλά διαλύονται μέσα στο στόμα και μας εκπλήσσουν με τη γεύση και τα αρώματά τους.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αυγά, τότε μπορούμε να τους σερβίρουμε και σε περιόδους νηστείας. Δοκιμάστε τους!


Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Μια Υπέροχη Φασολάδα! – A Delicious White Beans Soup!

Ελληνικότατο, αγαπημένο και πολύ υγιεινό χειμωνιάτικο πιάτο!
Συνδυάζει αρμονικά φυτικές πρωτεΐνες, εξαιρετικής ποιότητας, και πολλά φρέσκα χορταρικά που τις δίνουν εξαιρετική γεύση.
Εμείς αποφασίζουμε πόσο πικάντικη θα την κάνουμε, αν θα την αφήσουμε λευκή ή θα προσθέσουμε ντομάτα.
Επίσης μπορούμε, αφού τη βράσουμε κανονικά, να την τελειώσουμε στο φούρνο, αρκεί να φροντίσουμε να μην είναι πηχτή αλλά να υπάρχει λίγο ζουμάκι. Μέσα στο φούρνο θα πήξει και θα νοστιμίσει περισσότερο. Θα γίνει και περισσότερο ελκυστική, αφού θα αποκτήσει μια υπέροχη κρούστα! Δοκιμάστε τη!



Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι Ορεκτικών

Ένα γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο, ορεκτικό και νοστιμότατο στεφάνι που θα στολίσει το τραπέζι σας και θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας! Είναι ιδανικό κέρασμα για το βράδυ τςν παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα υλικά που σας προτείνω είναι ενδεικτικά και σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις. Εσείς μπορείτε ελεύθερα να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή να χρησιμοποιήσετε διάφορα κρεατικά.
Για το στήσιμο του στεφανιού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία αλλά έμπνευση και φαντασία. Καλή επιτυχία!

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Τρουφάκια με Ινδοκάρυδο, Αμύγδαλα και Λευκή Σοκολάτα - Truffles with Coconut, Αlmonds and White Cohocolate

Τα Χριστούγεννα θέλουν και τα “χιονισμένα” τους τρουφάκια!
Υπέροχα είναι και τα σοκολατένια αλλά ας φτιάξουμε και μερικά πανεύκολα, πολύ αρωματικά, με πλούσια γεύση, εκλεκτό κέρασμα για την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας.
Θα τα σερβίρουμε μαζί με τα σοκολατένια μας και θα τα συνοδεύσουμε με τα σπιτικά μας λικέρ. Δοκιμάστε τα!

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικό Λικέρ Καφέ, Kahlua – Homemade Kahlua Liqueur

Ένα αγαπημένο λικέρ για να συντροφεύσει ένα αφράτο γλυκό ψυγείο με αρκετή σοκολάτα, μετά ένα εορταστικό γεύμα ή να αντικαταστήσει το κλασικό καφεδάκι!
Τα συνήθη υλικά του είναι ο καφές, η ζάχαρη, η βανίλια και το τζιν ή βότκα, δηλαδή ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό. Ετοιμάζεται εύκολα, διατηρείται στο ψυγείο και είναι έτοιμο μετά από μερικές εβδομάδες.
Εγώ δεν ακολούθησα πιστά την κλασική συνταγή και δεν χρησιμοποίησα ζάχαρη αλλά τις παλιές λατρεμένες καραμέλες γάλακτος με σήμα την αγελαδίτσα. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι τις έχετε απολαύσει.
Ας τις απολαύσουμε τώρα μέσα σ΄ένα εξίσου αγαπημένο λικέρ! Θα σας ενθουσιάσει!


  

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια με Αμύγδαλα και Αποξηραμένα Κεράσια - Chocolate Treats with Almonds and Dried Cherries

Εύκολα και ευπαρουσίαστα, με νόστιμα υλικά και άρωμα πορτοκαλιού.
Ιδανικό κέρασμα για τις γιορτές, αρκεί να προμηθευτούμε τις κατάλληλες φόρμες για να φτιάξουμε καμπανίτσες και αστεράκια!


Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικό Λικέρ Λεμόνι – Home made Lemon Liqueur, Limoncello

Από τα πιο εύκολα, αρωματικά, σπιτικά λικέρ. Ιδανικό να το σερβίρουμε στο τέλος ενός γεύματος, γιατί θεωρείται χωνευτικό.
Θα το ετοιμάσουμε, τώρα με τα πρώτα φρέσκα λεμόνια που είναι αρωματικά και ζουμερά. Το χρώμα του, κίτρινο ή ανοιχτόχρωμο, θα εξαρτηθεί από το πόσο ώριμα θα είναι τα λεμόνια μας.



Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Τάρτα με Γλυκοπατάτες και Ανθότυρο - Sweet Potatoes Tart

Μια αγαπημένη μου τάρτα, όχι πολύ γλυκιά, από τις χειρόγραφες συνταγές μου, που συνήθιζα να τη φτιάχνω πολύ τακτικά στην Τζέντα. Εκεί οι γλυκοπατάτες είναι πολύ δημοφιλείς, άφθονες στις αγορές και η τιμή τους πολύ προσιτή.
Τα υλικά της τάρτας αποτελούν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό, που δεν συνηθίζεται πολύ στην Ελλάδα, δένουν όμως εξαιρετικά γευστικά και δίνουν μια ανάλαφρη κρέμα γέμισης, με έντονο χρώμα και άρωμα, που κρατά την απαλή υφή της, ακόμα και μετά το ψήσιμο! Η σφολιάτα, ροδοψημένη και τραγανή,  γίνεται ένα νοστιμότατο κέλυφος που κρατά την τάρτα ευπαρουσίαστη και δελεαστική! Δοκιμάστε τη!