Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Ψαρονέφρι με Μουστάρδα και Γλυκό Κρασί Σάμου – Tenderloin with Mustard and Sweet Samos Wine

Μια άλλη πρόταση για ψαρονέφρι στην κατσαρόλα, όχι ψητό, όπως συνηθίζουμε. Γίνεται ένα υπέροχο Κυριακάτικο ή εορταστικό πιάτο που θα το αγαπήσουν όλοι. Το συνοδεύουμε με ό τι μας αρέσει!
Το κρέας διατηρείται μαλακό, λιώνει στο στόμα και η σάλτσα με το γλυκό κρασί το κάνει εξαιρετικά γευστικό και πικάντικο! Δοκιμάστε το!


Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Πολίτικος Χαλβάς - Halva with Semolina, Milk and Butter

Είναι υπέροχος ο Πολίτικος Χαλβάς, με διαφορετική γεύση από τον κλασικό σιμιγδαλένιο και πολλά αρώματα!
Μοσχοβολάει όλο το σπίτι, όσο τον ετοιμάζουμε, φρέσκο βούτυρο και γάλα και απλώνεται παντού το γλυκό άρωμα της βανίλιας!
Όταν τελειώσει και προσθέσουμε και την κανέλα τα αρώματα γίνονται μεθυστικά!
Ένα γλυκό πολύ γευστικό και νόστιμο, ιδανικό για απογεύματα με τσάι ή καφέ στο σπίτι, οικογενειακά ή με παρέα. Δοκιμάστε τον!

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Μια Νοστιμότατη Χειμωνιάτικη Σούπα με Μοσχάρι – A Delicious Winter Beef Soup

Μια πραγματικά νοστιμότατη σούπα, ιδανική για τα χειμωνιάτικα μεσημέρια ή βράδια που θα την αγαπήσετε. Πλούσια και χορταστική, λόγω των πολλών υλικών της, αρωματική και δυναμωτική, με συνδυασμό κρέατος και χορταρικών. Ο Μεσογειακός τραχανάς, που μου τον έμαθε η καλή φίλη Πηνελόπη από το Άρωμα Βανίλιας, προσθέτει γεύση, δένει τα υλικά της σούπας και της χαρίζει μια υπέροχη υφή!
Φροντίστε να σας περισσεύσει και λίγη ποσότητα, για να ευχαριστήσετε όσους θα σας ζητήσουν και δεύτερο πιάτο! Αυτό είναι σίγουρο!
Δοκιμάστε τη!

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Λαχανόρυζο - Cabbage with Rice

Ένα απλό αλλά νόστιμο και νηστίσιμο φαγητό που μπορεί μικροί να μην το καλοτρώγαμε αλλά, μεγαλώνοντας, εκτιμήσαμε τα υλικά του και του δώσαμε τη θέση που του άξιζε στο διαιτολόγιό μας.
Τη βασική παραδοσιακή συνταγή την εμπλουτίσαμε με περισσότερα φρέσκα υλικά, όπως καρότα, σέλινο, πράσα, μαϊντανό, μανιτάρια, τα οποία ενίσχυσαν τη διατροφική του αξία και έδωσαν ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
Έτσι, το απλό Λαχανόρυζο έγινε ένα νόστιμο και δελεαστικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους.
Δοκιμάστε το και θα το διαπιστώσετε κι εσείς.



Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Σοκολατάκια με Δαμάσκηνα – Chocolate Treats with Plums

Δύο συνταγές για πανεύκολα Σοκολατάκια, πολύ νόστιμα και αρωματικά και με υπέροχο συνδυασμό υλικών!
Τα δαμάσκηνα ταιριάζουν εξαιρετικά με τη σοκολάτα. Αν και αρωματισμένα  με ρούμι ή κονιάκ δεν καλύπτουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών. Αντίθετα τα απελευθερώνουν και τα αναδεικνύουν με την πρώτη μπουκιά! Δοκιμάστε τα!


Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Μπισκότα με Nutella και Νιφάδες Βρώμης - Cookies with Nutella and Oat Flakes

Υγιεινά, πανεύκολα, χορταστικά, τραγανά μπισκότα, πλούσια σε φυτικές ίνες. Το Ινδοκάρυδο δένει γευστικά με τη Nutella και το άρωμα των εσπεριδοειδών. Αν έχετε φυλάξει στην κατάψυξη ξύσμα από περγαμόντο, είναι ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε. Τα μπισκότα σας θα αποκτήσουν ένα εξαιρετικά λεπτό άρωμα που θα σας ενθουσιάσει! Διαφορετικά χρησιμοποιείστε πορτοκάλι.
Θα σας πρότεινα να φτιάξετε διπλή δόση, γιατί θα καταναλωθούν αμέσως και δεν θα φτάσουν ούτε για δοκιμή! Δοκιμάστε τα!




Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Παϊδάκια Κοτόπουλου Ψητά με Σάλτσα Λεμονιού και Μουστάρδας – Grilled Chicken Chops with Lemon and Mustard Sauce

Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο είναι από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων! Στολίζει λαχταριστό, ροδοψημένο, τραγανό και αρωματισμένο με κάθε λογής μπαχαρικά ή αρωματικά το οικογενειακό τραπέζι και καταναλώνεται ζεστό και ζουμερό!
Μπορούμε όμως να ξεφύγουμε λίγο από το κλασικό και να το κομματιάσουμε σε παϊδάκια, μικρές μπουκίτσες που θα μαριναριστούν και θα ψηθούν σε λιγότερο χρόνο αλλά θα δώσουν ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Πολύχρωμες Χυλοπίτες στο Φούρνο - Baked Colorful Greek Tagliatelle

Μια οικογενειακή, μεσημεριανή πρόταση με αγαπημένα παραδοσιακά ζυμαρικά, σε μια πιο πλούσια, χρωματική και γευστική έκδοση!
Ένα πανεύκολο, γρήγορο, χορταστικό και λαχταριστό φαγητό, που μοιάζει λίγο με σουφλέ. Η γεύση του είναι αρκετά “γεμάτη”, λόγω της ποικιλίας τυριών που περιέχει και λίγο πικάντικη. 
Η κρέμα γάλακτος το διατηρεί ζουμερό, χωρίς όμως να καλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε το!

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Τριφτή Μηλόπιτα - Apple Pie with Crumbles

Τα μήλα τώρα είναι στην εποχή τους, όλο χρώμα και αρώματα! Καιρός, λοιπόν, για μηλόπιτες, με όποια συνταγή και αν διαθέτετε.
Αυτή που σας προτείνω είναι από ένα παλιό μου τετράδιο, από την εποχή που στην Τζέντα ανταλλάσσαμε συνταγές, αφού πρώτα τις είχαμε δοκιμάσει και αξιολογήσει! Πάνω στη σελίδα του τετραδίου σημειώνω ότι είναι της Μαίρης Λ, την οποία θυμάμαι με πολλή αγάπη!
Έκανα ελάχιστες αλλαγές στην παλιά συνταγή. Όσο την έψηνα, όλο το σπίτι μοσχομύριζε κανέλα, τζίντζερ και φρέσκο βούτυρο.
Η ζύμη της είναι τραγανή και μπισκοτένια, ενισχύεται γευστικά από αμυγδαλόψιχα και περικλείει μια πολύ αρωματική γέμιση μήλων. Την προστατεύει αλλά και την αποκαλύπτει με την πρώτη μπουκιά!
Ένας εξαιρετικός συνδυασμός υλικών που θα τον εκτιμήσουν όλοι!