Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Φαγκρί στο Φούρνο με Ντομάτα και Λαχανικά - Bream Baked with Tomato and Vegetables

Όσοι λατρεύουμε τα ψάρια, τα μαγειρεύουμε με πολλούς τρόπους και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και λαχταριστό.
Εδικά ένα μεγάλο φρέσκο ψάρι, δεν τρώγεται μόνο ψητό με λαδολέμονο, όπως οι περισσότεροι συνηθίζουμε. Δεν λέω, πολύ νόστιμο είναι κι έτσι αλλά δοκιμάστε κι αυτή τη συνταγή που σας προτείνω. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά και το πάντρεμα των γεύσεων και των αρωμάτων!
Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρεύσετε!


Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Τρίχρωμο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμες – Three Colored Cold Cream

Πανεύκολο και πολύ δροσερό γλυκό με κρέμες, με τρία έντονα χρώματα και πολύ ξεχωριστές γεύσεις. Ένα γλυκό που μπορείς να το απολαύσεις, χωρίς ενοχές!

Ο χυμός του ροδιού που χρησιμοποίησα ήταν φυσικός αλλά κατεψυγμένος, φυσικός, γιατί δεν είχε υποστεί καμία επεξεργασία. Χρειαζόταν τη ζάχαρη που πρόσθεσα. Ο χυμός πορτοκαλιού ήταν φρέσκος και αρκετά γλυκός. Κατά την άποψή μου, ζάχαρη χρειάζεται μόνο η άσπρη κρέμα και ίσως λίγο αρωματισμένη ζάχαρη.
Το γλυκάκι έγινε εξαιρετικά ελαφρύ και πολύ γευστικό! Δοκιμάστε το!
 

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Μύδια στο Φούρνο με Τομάτα και Φέτα - Baked Mussels with Tomato and Feta

Το καλοκαίρι αγαπά πολύ τα θαλασσινά είτε σαν κύριο πιάτο είτε σαν μεζεδάκι για ούζο ή κρασί.
Τα οστρακοειδή, φρέσκα ή κατεψυγμένα, προσφέρονται για να δημιουργήσουμε χωρίς πολύ κόπο νοστιμότατους μεζέδες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς!
Σας προτείνω, λοιπόν, τα πιο νόστιμα και πικάντικα Μύδια στο Φούρνο!
Δοκιμάστε τα!








Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Κέικ Πορτοκαλιού με Σιρόπι Σφενδάμου - Orange Cake with Maple Syrup

Ένα πολύ υγιεινό, αφράτο και πολύ αρωματικό κέικ, χωρίς αυγά και βούτυρο που θα γίνει το αγαπημένο σας!
Δεν είναι πολύ γλυκό, διότι μέρος της καστανής ζάχαρης αντικαταστάθηκε από σιρόπι Σφενδάμου που θεωρείται  μία από τις σούπερ τροφές.
Το σιρόπι του Σφενδάμου (Maple Syrup) διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες, παρόμοιες με αυτές του μύρτιλου, του πράσινου τσαγιού και άλλων «σούπερ τροφών» του είδους, όπως αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Τα συστατικά του διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δοκιμάστε το!

 


Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Μαρμελάδα Βερίκοκο - Apricot Marmalade


Η αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα των παιδικών μου χρόνων!
Χρυσαφένια και πολύ αρωματική, ελάχιστη ποσότητα δοκιμαζόταν φρέσκια και η υπόλοιπη φυλασσόταν μέσα σε μεγάλα βάζα, για να φωτίσει τα μουντά χειμωνιάτικα πρωινά μας!
Και σήμερα, αν έχουμε την τύχη να βρούμε φρούτα από τις παλιές Ελληνικές ποικιλίες, αφράτα, χρυσαφένια και ρόδινα, τότε η μαρμελάδα μας θα γίνει εκπληκτική! Εγώ είχα αυτή την τύχη κι ευγνωμονώ τη γέρικη πια βερικοκιά του πεθερού μου για τα υπέροχα φρούτα που μας χάρισε!

Αν όμως δεν βρούμε ντόπιες ποικιλίες, ας διαλέξουμε αψέκαστα, ώριμα και γερά βερίκοκα από την αγορά, χωρίς χτυπήματα και σημάδια κι ας φτιάξουμε τη δική μας χρυσαφένια μαρμελάδα. Θα δείτε ότι άξιζε τον κόπο!
 

 

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Τα "Σάββατα των Ψυχών", τα Κόλλυβα και η Παράδοση

Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση υπάρχουν δύο. Το ένα είναι το Σάββατο προ των Απόκρεω και το δεύτερο, το Σάββατο προ της Πεντηκοστής.
Επίσης εκτός των παραπάνω σε ορισμένα μέρη, κυρίως στην κεντρική Ελλάδα και στην πρωτεύουσα, συνηθίζονται και άλλα δύο Σάββατα να αφιερώνονται στους κεκοιμημένους, δηλ. το Σάββατο της Τυρινής κι επίσης το αμέσως επόμενο Σάββατο της πρώτης εβδομάδος των Νηστειών, το λεγόμενο Ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων.


Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Αφράτα Μπιφτέκια Κοτόπουλου - Fluffy Chicken Burgers

Τα πιο αφράτα, τα πιο νόστιμα και τα πιο αρωματικά μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ! Ψήνονται στο φούρνο και σερβίρονται με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, ένα πολύ υγιεινό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.
Το μείγμα των μπιφτεκιών μπορεί τα ετοιμαστεί αρκετές ώρες πριν το ψήσιμο και να μείνει στο ψυγείο. Θα "δέσουν" καλύτερο όλα τα υλικά και το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο!
Η δοκιμή δική σας!
 
 

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ρυζόγαλο με Άρωμα Λεμονιού -Rice and Lemon Pudding

Από μικρή λάτρευα το άρωμα του λεμονιού και αντιπαθούσα το γάλα που με υποχρέωναν να το πιώ με τα "χίλια ζόρια".  Αλλά επειδή αγαπούσα και το ρύζι, πρόσθεταν αυτά το δύο αγαπημένα μου υλικά μέσα στο γάλα και μου έφτιαχναν ρυζόγαλο, αφού έτριβαν το ρύζι, για να μοιάζει περισσότερο με κρέμα! Έτσι, ξεγελασμένη, το αγάπησα και το συνηθίζω μέχρι τώρα. Προσθέτω μόνο και λίγο Ινδοκάρυδο - υλικό που το ανακάλυψα μεγάλη. Νομίζω ότι έτσι το κάνω περισσότερο ενδιαφέρον γευστικά! Η δική σας!

 

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Linguine με Κοτόπουλο και Ντομάτα - Linguine with Chicken and Tomato Sauce

Με τα ζυμαρικά, χειμώνα καλοκαίρι, ετοιμάζουμε πολύ νόστιμα κι αγαπημένα πιάτα και τα νοστιμίζουμε με διάφορα τυριά, σάλτσα ντομάτας ή pesto, σύμφωνα με την Ιταλική κουζίνα.
Πολλές φορές προσθέτουμε και κάποιο αλλαντικό, για να κάνουμε το πιάτο περισσότερο ενδιαφέρον, γευστικά.
Άποψή μου είναι ότι, εκτός από τα αλλαντικά, τους ταιριάζει πολύ και το κοτόπουλο, μαζί με κάποιο πικάντικο, Ανατολίτικο μπαχαρικό.
Δείτε την πρότασή μου!