Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πανεύκολα Τρίγωνα με Ανθότυρο και Μέλι

Την εβδομάδα της Τυρινής έχουν την τιμητική τους οι πίτες, διάφορες Τυρόπιτες και Γαλατόπιτες και τα αφράτα Γαλακτομπούρεκα! Είναι σωστός πειρασμός και κανένας δεν τους αντιστέκεται!
Δεν νομίζω όμως ότι δεν θα σας άρεσε κι ένα πανεύκολο τυρένιο γλυκάκι, με τραγανό ζαχαρωμένο φύλλο, ζουμερή γέμιση ανθότυρου και μελένια επικάλυψη! Δοκιμάστε το!
 


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κοτόπουλο Ψητό με Δενδρολίβανο και Καπνιστή Πάπρικα

Ένα κλασικό Κυριακάτικο πιάτο, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, αλλά με διαφορετικά αρώματα από τα συνηθισμένα!
Το κοτόπουλο γίνεται λαχταριστό, με ξεροψημένη πέτσα και ζουμερό κρέας, πεντανόστιμο και αρωματικότατο! Όλοι θα το ευχαριστηθούν!
Δοκιμάστε το κι εσείς και συνοδεύστε το με μικρές ροδοψημένες πατατούλες!



Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μια Νοστιμότατη Τάρτα με Γεύση Παράδοσης

Μια δελεαστική πρόταση για τους λάτρεις της αλμυρής τάρτας με πλούσιο περιεχόμενο, εξαιρετικά και απλά υλικά. Και αυτή που σας προτείνω είναι πράγματι φανταστική!
Δεν έχει βάση κάποια ζύμη, που πάντα μας προβληματίζει η επιτυχία της, αλλά φέτες βραστής πατάτας που συγκρατούν τα υπόλοιπα υλικά της και σχεδόν αφομοιώνονται από αυτά.
Δεν έχει πολλά λιπαρά, γιατί το συγκεκριμένο λουκάνικο έχει ελάχιστο λίπος αλλά μία ελαφρά πικάντικη γεύση, που γνωρίζουν καλά όσοι αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.
Είναι μια πανεύκολη τάρτα, ιδανική για μπουφέ ή κύριο γεύμα.
Δοκιμάστε τη!
 


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μια Τούρτα-Καρδιά με Γλυκό Βύσσινο


Μια υπέροχη τούρτα με ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, χωρίς βούτυρο και πολλά αυγά, με ανάλαφρη κρέμα τυριού και σπιτικό γλυκό βύσσινο!
Χρωματισμένη φυσικά-χάρμα οφθαλμών!- και γευστικά απίθανη!
Εκτός από εορταστική μπορεί να γίνει και απλή ή cup cakes, πάντοτε όμως νόστιμη και λαχταριστή. Δοκιμάστε τη!


Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τυροπιτάκια - Κρουασανάκια με Αφράτη Ζύμη

Πανεύκολα, ροδοψημένα και λαχταριστά, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας!
Η ζύμη τους είναι αφράτη και τριφτή, η γέμισή τους νοστιμότατη και σε κερδίζει αμέσως! Είναι ένα εξαιρετικό και χορταστικό σνακ,  για το σπίτι, το Γραφείο ή το Σχολείο αλλά και ιδανικά για το παιδικό πάρτι ή έναν μπουφέ. Θα τα τιμήσουν μικροί και μεγάλοι!
Η γέμισή τους επιδέχεται αλλαγές αλλά η προτεινόμενη είναι εξαιρετικά απλή και νόστιμη, χωρίς να είναι πολύ πικάντικη. Δοκιμάστε τα!


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Κουλουράκια Ούζου

Από τα πιο αρωματικά, αφράτα, τραγανά και νόστιμα κουλουράκια που έχω φτιάξει! Είναι υγιεινά, νηστίσιμα, λιώνουν στο στόμα και μας πλημμυρίζει το υπέροχο άρωμα τους!
Σας προτείνω να φτιάξετε διπλή δόση, διότι γίνονται ανάρπαστα!

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κεφτεδάκια Φάβας

Ένα υπέροχο, χορτοφαγικό μεζεδάκι, πολύ νόστιμο και χορταστικό.
Ετοιμάζεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Ιδανικό πιάτο για περιόδους νηστείας αλλά και ένα λαχταριστό μεζεδάκι για μια οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση! Δοκιμάστε τα!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Καλτσόνε με Παστουρμά

Το Καλτσόνε είναι μία πίτσα από αφράτο ζυμάρι που διπλώνεται στη μέση, για να κλείσει και να προστατεύσει τη γέμισή της κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε όλους, μικρούς και μεγάλους!
Τα μεγάλα είναι χορταστικά και ιδανικά για όλη την οικογένεια, ενώ τα μικρά κι ατομικά γίνονται ανάρπαστα σε έναν μπουφέ ή σερβιρισμένα σαν μεζεδάκι και συνοδευμένα από κρασί ή μπίρα.
Η γέμιση που σας προτείνω είναι απλή αλλά ιδιαίτερη, νόστιμη, λίγο ανατολίτισσα και μερακλίδικη!
Η ζύμη τους είναι πανεύκολη, αφράτη και αρωματική.
Ένα εξαιρετικό κολατσιό ή μεζεδάκι που θα σας ενθουσιάσει!
Δοκιμάστε τα!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πανεύκολοι Σπιτικοί Λουκουμάδες

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα να έχουμε!

Oι Λουκουμάδες είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.
Παρασκευάζονται από απαλή ζύμη και τηγανίζονται μέσα σε αρκετό καυτό λάδι που πρέπει να είναι καλής ποιότητας, για να έχουν ωραία γεύση. Έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου, περιχύνονται με άφθονο αρωματικό μέλι ή σιρόπι και πασπαλίζονται με κανέλλα ή ζάχαρη άχνη και χονδροκομμένη καρυδόψιχα!
Ροδοψημένοι, τραγανοί και μελωμένοι είναι λαχταριστοί!
Λουκουμάδες τους ονομάζουμε και μάλλον πολύ σωστά, διότι στα Αραβικά η λέξη luqma (لقمة ) σημαίνει μπουκιά!