Σελίδες - Pages
▼
Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014
Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014
Λαχματζούν - Lahmajoun
Μια ιδιαίτερα νόστιμη, ανατολίτικη πίτα, από πανεύκολη ζύμη, που
συνηθίζεται πολύ στην Αρμενία, το Λίβανο, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και τη Νοτιοανατολική
Τουρκία.
Λαχματζούν στα Αραβικά σημαίνει “κρέας με ζύμη” (لحم عجين, laḥm ʿajīn). Και
πράγματι ένα κομμάτι ζύμης ανοίγεται σε λεπτή πίτα, καλύπτεται από πικάντικο αρνίσιο
κιμά - πάντα σε μικρή ποσότητα- και ψήνεται σε δυνατό φούρνο.
Στη Τζέντα τα Λαχματζούν είναι πολύ δημοφιλή και τα βρίσκεις, νόστιμα και
λαχταριστά, μέσα σε όλα τα μεγάλα Super Markets που διαθέτουν και σύγχρονους φούρνους. Η ζύμη ανοίγεται μπροστά σου και
καλύπτεται με ό τι επιθυμείς: κιμά ή τυρί που λιώνει ή zaatar με ελαιόλαδο.
Η ζήτηση από τους ντόπιους είναι πολύ μεγάλη και οι άνθρωποι που εργάζονται
στο φούρνο δεν προλαβαίνουν να ψήνουν και να γεμίζουν μεγάλα κουτιά με
παραγγελίες!
Όμως εδώ δεν τα ονομάζουν Λαχματζούν αλλά Manakish (manāqīsh).
Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
Κρέμα Σοκολάτας - Chocolate Cream
Μια πανεύκολη, νοστιμότατη, σοκολατένια κρέμα με την υφή της mouse, και βέβαια χωρίς αυγά και ζάχαρη!
Δεν παγώνει και δεν σφίγγει στο ψυγείο, γιατί το τυρί κρέμα, εκτός του ότι την
κάνει εκπληκτικά γευστική, τη διατηρεί μαλακή και αφράτη.
Η τραγανή έκπληξη των corn flakes θεωρείται απαραίτητη! Μην τα παραλείψετε!
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
Κουνέλι Στιφάδο – Rabbit Stifado
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό πιάτο για μερακλήδες που το κάνει ξεχωριστό το
εξαιρετικής ποιότητας κρέας του κουνελιού. Η προετοιμασία του απαιτεί προσοχή, τέχνη
και χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο και την αναμονή, γιατί το τελικό γευστικό
αποτέλεσμα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
Πάντως, αν βρείτε και λαγό, θα σας βαθμολογήσουν με άριστα και τόνο!
Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014
Μουστοκούλουρα Μαλακά – Soft Cookies with Grape Molasses
Μια παλιά συνταγή της φίλης Σοφίας,
που ομοιάζει πολύ με ανάλογη από τις σημειώσεις της μητέρας μου, για μαλακά κουλουράκια
με πετιμέζι, νοστιμότατα, αρωματικά αλλά αρκετά μεθυσμένα! Τα δοκίμασα στο σπίτι της, μου άρεσαν, τα
έφτιαξα κι εγώ και τα ξανάφτιαξα! Δοκιμάστε τα κι εσείς, τώρα που θα βγει το
καινούργιο πετιμέζι! Θα σας αρέσουν πολύ!
Το μέτρημα στην κλασική συνταγή γινόταν με ποτήρια νερού. Εγώ χρησιμοποίησα
τη μετρική κούπα/φλιτζάνι (χωρητικότητας 250ml) που χρησιμοποιώ σε όλες
τις συνταγές και έκανα αρκετές αλλαγές στη δοσολογία.
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014
Τσιζκέικ Καπουτσίνο - Cappuccino Cheesecake
Ένα πανεύκολο, γευστικότατο και αρωματικό Cheesecake, αφιερωμένο σε όσους λατρεύουν το άρωμα και τη γεύση του καφέ αλλά και δεν
αντιστέκονται μπροστά σε ένα κομμάτι Cheesecake!
Κι αυτό που σας προτείνω, δεν είναι πολύ γλυκό, δεν περιέχει αυγά και είναι ιδανικό για
Κυριακάτικο γλυκό.
Δοκιμάστε το, απολαύστε το, μοιραστείτε το!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoZE_AWfncMilG4IbZFFBZrLY9uPeY7zX5StAkj3uNqOEF94Ko6_eea2Ro5TWC0kihZDQkRrM62gndE3Jzjg1IDvseG9Jsf5trdX4sDTqpdVj2nD17EiBYG2L-aygUMtnHGqXWPHTzH8Q/s280/Ch60.jpg)
Δοκιμάστε το, απολαύστε το, μοιραστείτε το!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoZE_AWfncMilG4IbZFFBZrLY9uPeY7zX5StAkj3uNqOEF94Ko6_eea2Ro5TWC0kihZDQkRrM62gndE3Jzjg1IDvseG9Jsf5trdX4sDTqpdVj2nD17EiBYG2L-aygUMtnHGqXWPHTzH8Q/s280/Ch60.jpg)