Σελίδες - Pages
▼
Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014
Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014
Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014
Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014
Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας και Βασιλικό – Meat Balls with Tomatoes and Basil Sauce
Τα Κεφτεδάκια ήταν και είναι πολύ αγαπημένα μου! Μου θυμίζουν –νοσταλγικά - τις εκδρομές της πρώτης σχολικής μου ηλικίας, τότε που έπρεπε να έχουμε μαζί μας τρόφιμα που να μεταφέρονται εύκολα. Τα απολαμβάναμε, όταν σταματούσαμε σε πολύ όμορφες περιοχές και τρώγαμε, μαθητές και δάσκαλοι, όχι σε ταβέρνες αλλά μέσα στη φύση.
Τα σάντουιτς και τα βραστά αυγά ξαναγύριζαν στο σπίτι, τα κεφτεδάκια όμως ποτέ!
Ακόμα και τώρα για τους περισσότερους τα Κεφτεδάκια αποτελούν ένα νοστιμότατο
πιάτο ή ένα λαχταριστό μεζεδάκι μέσα στις καλοκαιρινές ποικιλίες για μπίρα ή
ούζο που γίνεται ανάρπαστο.
Συνοδευμένα και από μια αρωματική σάλτσα ντομάτας, γίνονται ένα υπέροχο
καλοκαιρινό πιάτο. Δοκιμάστε τα!
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
Chichen Curry
(Γενικά για το Curry διαβάστε αναλυτικές
πληροφορίες εδώ).
Ο όρος Curry χρησιμοποιείται στην Ευρώπη για
να περιγράψει μια ποικιλία φαγητών που μαγειρεύονται με μπαχαρικά και
καρυκεύματα, κυρίως Ινδικής ή γενικά Ασιατικής προελεύσεως.
Τα μπαχαρικά, που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις κουζίνες για να γίνει το
μείγμα Curry είναι το turmetic (κουρκουμάς), το κόλιανδρο και το κύμινο και, ανάλογα με
τη γεωγραφική περιοχή, συμπληρώνονται και από άλλα που το κάνουν λιγότερο ή
περισσότερο έντονο και καυτερό. Τ ο μείγμα αυτό προστίθεται στα κρέατα, το
κοτόπουλο, τα ψάρια, τις φακές, τα λαχανικά, τα αυγά και δίνει εξαιρετικά πιάτα
κ.λπ.
Η έντονη γεύση του Curry μετριάζεται από
την προσθήκη φυσικού γιαουρτιού και σε μερικές περιοχές γάλακτος καρύδας. Κι
έτσι τα πιάτα αυτά τρώγονται ακόμα και τις πολύ ζεστές ημέρες.
Το Κοτόπουλο Curry που σας προτείνω είναι από
τα πολύ αγαπημένα πιάτα της Ινδικής κουζίνας, πικάντικο, όσο εσείς θα το
θελήσετε, αλλά πολύ αρωματικό και νόστιμο.
Δοκιμάστε το!
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014
Σπιτική Λεμονάδα – Homemade Lemonade
Τίποτα πιο δροσιστικό για τις ημέρες της μεγάλης ζέστης από μια σπιτική Λεμονάδα!
Μας δροσίζει, μας ξεδιψά, μας τονώνει και γίνεται αμέσως η αγαπημένη μικρών και
μεγάλων!
Η σπιτική Λεμονάδα κρατά όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των λεμονιών και γίνεται ακόμα πιο αρωματική, αν, όταν τη σερβίρουμε, τις προσθέσουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου και, βέβαια, αρκετά παγάκια!
Πιο εξαιρετικός συνδυασμός δεν υπάρχει! Αν έχετε ακόμα λεμόνια στον κήπο σας, δοκιμάστε τη!
Η σπιτική Λεμονάδα κρατά όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των λεμονιών και γίνεται ακόμα πιο αρωματική, αν, όταν τη σερβίρουμε, τις προσθέσουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου και, βέβαια, αρκετά παγάκια!
Πιο εξαιρετικός συνδυασμός δεν υπάρχει! Αν έχετε ακόμα λεμόνια στον κήπο σας, δοκιμάστε τη!
Τρίτη 1 Ιουλίου 2014
Μωσαϊκό με Ινδοκάρυδο και Μερέντα – "Mosaic" with Coconut and Merenda
Πανεύκολο Μωσαϊκό ή Σαλάμι Ψυγείου, χωρίς αυγά, με γεύση Ινδοκάρυδου και
Σοκολάτας και ενισχυμένη με λίγα φουντούκια!
Το παγώνουμε στην κατάψυξη και για να το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγο σε
θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα το κόψουμε εύκολα σε φέτες και θα το σερβίρουμε
μόνο του ή με παγωτό.
Κανείς δεν θα του αντισταθεί! Δοκιμάστε το!