Την επομένη φορά που θα πάτε στη λαϊκή αγορά ή το μανάβικο της γειτονιάς
σας, για να αγοράσετε φρέσκα κολοκυθάκια, μην αμελήσετε να ζητήσετε και τους
ανθούς τους! Οι ανθοί τους γίνονται ένα νοστιμότατο πιάτο: γεμίζονται, όπως τα
ντολμαδάκια, μαγειρεύονται και σερβίρονται με αυγολέμονο. Υπέροχη νοστιμιά, με
χρώμα και εξαιρετική γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε! (Η συνταγή εδώ).
Γίνονται όμως κι ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό ορεκτικό, γεμισμένοι με μια
ποικιλία Ελληνικών τυριών και τηγανισμένοι με χυλό. Θα τους σερβίρετε τραγανούς
και ζεστούς και θα δείτε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τους αντισταθεί!
Στην ιδιαίτερή μου πατρίδα συνήθιζαν πολύ, αφού τους γέμιζαν με κιμά και
ρύζι, να τους προσθέτουν τριμμένη φρέσκια ντομάτα, ρίγανη και ελαιόλαδο και να
τους ψήνουν μέσα σε πήλινο σκεύος, σκεπασμένους, στον ξυλόφουρνο. Ακόμα θυμάμαι τη νοστιμιά τους!