Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλμυρά Muffins


Μια εξαιρετική πρόταση για ένα ελαφρύ και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες, αν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από τα τοστ και τα σάντουιτς και να γευτούμε κάτι διαφορετικό.
Ας φτιάξουμε, λοιπόν, πανεύκολα, αφράτα, νοστιμότατα, χορταστικά  και πολύ αρωματικά αλμυρά Muffins! Θα βγουν από το φούρνο λαχταριστά, με ροδοψημένη επιφάνεια και έντονο άρωμα σουσαμιού. Θα τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα και η ελαφρά πικάντικη γεύση τους θα αποτελέσει μεγάλο πειρασμό! Πώς να σταματήσουμε μόνο στο ένα;
Καλοψημένα και δελεαστικά θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά.
Αν θέλουμε, τα κερνάμε ή τα προσφέρουμε σε φίλους καλούς, ένα εξαιρετικό συνοδευτικό του κρασιού τους. Θα τα εκτιμήσουν πολύ και θα γίνουν ανάρπαστα!


Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Αφράτα και Πικάντικα Μπιφτέκια με Quaker


Αφράτα και ροδοψημένα μπιφτέκια, αγαπημένα μικρών και μεγάλων!
Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, νοστιμότατα και αρωματικά.
Δεν περιέχουν ψωμί ή αυγό αλλά νιφάδες βρώμης, γιαούρτι και σόδα.
Η διαφορά τους από τα άλλα μπιφτέκια είναι ότι πρέπει το μείγμα να μείνει μερικές ώρες στο ψυγείο, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν τα ψήσουμε θα μοσχομυρίσουν και, όταν φάμε, θα μας εκπλήξουν με τη νοστιμιά τους!


Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Κρουασάν με σπιτική Ζύμη Brioche, Γεμιστά


Τα Croissant, αυτά τα βουτυρένια μικρά ψωμάκια σε σχήμα ημισελήνου, είναι Δυτικοευρωπαϊκής προελεύσεως, όπως δηλώνει και το όνομά τους!
Όμως τα λατρεύσαμε και τα λατρεύουμε κι εμείς για την απαλή και αφράτη ζύμη τους αλλά, προ πάντων, και τις μικρές γευστικές εκπλήξεις που κρύβει το εσωτερικό τους!
Τα παραδοσιακά κρουασάν γίνονται από ζύμη που φουσκώνει με μαγιά. Μετά απλώνεται και διπλώνεται πολλές φορές διαδοχικά, στη συνέχεια τυλίγεται σε φύλλο, παρόμοιο με αυτό της σφολιάτας. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί δεξιοτεχνία, χρόνο και κόπο.
Γι’ αυτό σας προτείνω μια ευκολότερη ζύμη, που χρειάζεται βέβαια το χρόνο της να ετοιμαστεί αλλά δεν απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία. Το αποτέλεσμα θα είναι μια αφράτη και υπέροχη ζύμη Brioche, μέσα στην οποία θα κρύψουμε μια μικρή σοκολατένια έκπληξη!  



Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Μία Εύκολη και Πικάντικη Τυρόπιτα


Μια ευκολότατη, εξαιρετικά νόστιμη και αρωματική Τυρόπιτα με Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα. Τα αυγά και τα τυριά σχηματίζουν μια υπέροχη, πλούσια και αφράτη κρέμα που ο δυόσμος και οι λιαστές ντομάτες την ενισχύουν γευστικά και της προσθέτουν υπέροχο άρωμα.
Μια τυρόπιτα με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα φιλικό τραπέζι, σε ένα μπουφέ ή να την πάρουμε μαζί μας στο Γραφείο ή σε μια εκδρομή. Δοκιμάστε τη!


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Μία "Πράσινη" Ομελέτα


Οι ομελέτες είναι οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων! Είναι ιδανικές για ένα εύκολο, γρήγορο αλλά ποιοτικό μεσημεριανό ή ένα χορταστικό και νόστιμο βραδινό. Οι ποικιλία των υλικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή τους τις κάνει πάντα λαχταριστές.  Είναι πανεύκολες, χορταστικές και, αν θέλουμε, πολύ αρωματικές, όπως αυτή που σας προτείνω. Δοκιμάστε τη!


Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Οι Λωτοί, οι Λωτοφάγοι και μία Πάστα Φλώρα!


Ο Όμηρος στην Οδύσσεια μας διηγείται μοναδικά έναν πολύ ωραίο μύθο για έναν ειρηνικό και φιλόξενο λαό, τους Λωτοφάγους. Το μόνο τους ελάττωμα ήταν ότι πλάνευαν τους περαστικούς ταξιδιώτες με τους γλυκύτατους και μεθυστικούς λωτούς κι εκείνοι ξεχνούσαν τον σκοπό του ταξιδιού τους.  
Από αυτούς τους καρπούς κατασκεύαζαν κι ευωδιαστό και γλυκόπιοτο κρασί. Αυτό το κρασί γεύτηκαν και οι δύο σύντροφοι του Οδυσσέα που στάλθηκαν στη χώρα τους από τον ίδιο, για να συλλέξουν πληροφορίες.
Κι αυτοί, ταλαιπωρημένοι και διψασμένοι, ενθουσιάστηκαν τόσο από το κρασί των Λωτοφάγων, ώστε ξέχασαν συντρόφους και επιστροφή στην πατρίδα! Δυστυχώς όμως  ο Οδυσσέας δεν τους άφησε να ζήσουν εκεί ευτυχισμένοι αλλά, όπως ο ίδιος αργότερα διηγήθηκε στους Φαίακες (Οδύσσεια, ραψ. ι, στίχοι 91-102), τους έφερε πίσω στα καράβια σηκωτούς!

“ Κλαίγανε σαν τους έφερα με το στανιό στα πλοία,
και στα ζυγά(πάγκους) αποκάτωθε τους έσυρα δεμένους!
Τους άλλους τότε φώναξα συντρόφους , ν' ανεβούνε
μεμιάς στα γοργοκάραβα, μην τύχει και κανένας
γευτεί  λωτό και γυρισμό πατρίδας λησμονήσει
(νόστου τε λαθέσθαι.)”
(Από την ποιητικότατη μετάφραση του Αργύρη Εφταλιώτη)

Για τον Οδυσσέα ο νόστος, δηλαδή η επιστροφή στην πατρίδα, είχε μεγάλη σημασία. Σαν αρχηγός είχε και την ευθύνη της επιστροφής όλων αυτών που ξεκίνησαν μαζί του από την Ιθάκη. Τους έσωσε από τους ειρηνικούς Λωτοφάγους και τους πήγε στους Κύκλωπες! Τι να πει κανείς!
Οι Λωτοφάγοι χάθηκαν, η ιστορία τους όμως παραμένει, όπως και οι λωτοί.
Κι εγώ αυτά τα υπέροχα φρούτα δοκίμασα στην παρακάτω τάρτα που έγινε εξαιρετική! Η γλύκα των λωτών έδεσε υπέροχα με το άρωμα των πορτοκαλιών και αποτέλεσαν μαζί μια γέμιση εκπληκτικής νοστιμιάς! Δοκιμάστε τη κι εσείς και θα πειστείτε!

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Κροκέτες Ψαριού Ψητές στο Φούρνο - Baked Fish Croquettes


Οι Ψαροκροκέτες είναι οι αγαπημένες όλων μας, μικρών και μεγάλων, διότι μας επιτρέπουν να απολαύσουμε το ψάρι, χωρίς το φόβο να τρυπηθούμε από τα κόκαλά του. Τραγανές και ροδοψημένες αποτελούν ένα νοστιμότατο γεύμα ή έναν καταπληκτικό μεζέ για ούζο ή μπύρα.
Είναι ελαφρές και υγιεινές, αν ψηθούν στο φούρνο. Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με μια πικάντικη σπιτική σάλτσα και αρκετή φρέσκια σαλάτα εποχής, για να πετύχουμε έναν φανταστικό και χορταστικό συνδυασμό πρωτεΐνης και λαχανικών.
Αν προετοιμάσουμε αρκετές και τις φυλάξουμε στην κατάψυξη, τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε, όποτε τις χρειαστούμε και τις σερβίρουμε ζεστές και λαχταριστές.
Γίνονται εξίσου νόστιμες και με κατεψυγμένο ψάρι, αρκεί να το αποψύξουμε σωστά. Μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε και το ψαχνό του ψαριού που μας περίσσευσε από μία ψαρόσουπα.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Τούρτα Φράουλα


Μια τούρτα όλο χρώμα, υπέροχο άρωμα και γεύση, με φρέσκιες φράουλες, αφράτη κρέμα με σαντιγί, τυρί κρέμα και κομμάτια μπισκότου σοκολάτας.  
Όμορφη και εμφανίσιμη, εορταστική και ξεχωριστή για να τη μοιραστούμε και να την απολαύσουμε με όποιον αγαπάμε!




Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Τηγανίτες με Quaker και Μέλι - Oatmeal Pancakes


Το πρωινό της Κυριακής θέλει ιδιαίτερη φροντίδα για να ξεχωρίζει από το γρήγορο και βιαστικό των άλλων ημερών της εβδομάδας. Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο και περίπλοκο αλλά φρέσκο και μυρωδάτο, για να κάνουμε ένα γλυκό και όμορφο ξεκίνημα αυτή την ξεχωριστή μέρα της εβδομάδας.
Κι όπως λέει η Martha Stewart “τίποτα δεν είναι πιο ταιριαστό για το πρωινό της Κυριακής από τα pancaks”, τις τηγανίτες που λέμε εμείς!
Ζεστές και μελωμένες, ετοιμασμένες με αγάπη γι’ αυτούς που αγαπάμε, με την απλότητά τους θα δημιουργήσουν ευχάριστη διάθεση και θα μας ξανακάνουν παιδιά! Ας τις φτιάξουμε, είναι πανεύκολες!
Και για μεγαλύτερη ποικιλία νοστιμότατες είναι και οι Τηγανίτες με Μπανάνες       



Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ με ολόκληρα Πορτοκάλια και Γιαούρτι

Καλή σας μέρα!
Ένα υπέροχο κέικ για να αρχίσει η μέρα μας γλυκά και με αρώματα. Ιδανικό για κολατσιό αλλά και για το απογευματινό μας τσάι ή καφέ. 
Μαλακό, χρυσαφένιο και αρωματικότατο, πλούσιο σε γεύση, με απαλή υφή, ιδανικό για αυτούς που αγαπούν τα έντονα αρώματα των εσπεριδοειδών.
Περιέχει ολόκληρα πορτοκάλια αλλά επειδή πολτοποιούνται και προστίθενται στο κέικ με τη φλοίδα, πρέπει να τα διαλέξουμε βιολογικά, αψέκαστα και λεπτόφλοιδα.
Δοκιμάστε το, αξίζει!


Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Spaghetti ή Tagliatelle με Κοτόπουλο, Πιπεριά και Τυρί Κρέμα


Αγαπημένα ζυμαρικά, σερβιρισμένα με ρόδινη, τυρένια σάλτσα, τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου και λίγα αρώματα της Ανατολής!
Ένα γρήγορο, υγιεινό και χορταστικό  μεσημεριανό, ό τι χρειαζόμαστε μετά από μια κουραστική μέρα. Αλλά κι ένα πανεύκολο και νοστιμότατο βραδινό για μας ή τους φίλους μας. Ένα ποτήρι καλό κρασί θα τα συνοδεύσει υπέροχα και θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα!
Μην παραλείψετε το ξύσμα λεμονιού, διότι ενισχύει τα αρώματα και δημιουργεί έναν καταπληκτικό συνδυασμό γεύσεων!


Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Σαλάτα με ψητή Κίτρινη Κολοκύθα και Γλυκοπατάτα


Η εξαιρετική μελωμένη ψητή σαλάτα με βασικά υλικά την ουδέτερη γευστικά αλλά πολύ αρωματική σάρκα της κίτρινης κολοκύθας και τη βουτυράτη γλυκοπατάτα. Και τα δύο αυτά υλικά αποτελούν έναν εκπληκτικό καμβά για να εκφραστούν τα αρώματα του κύμινου και της πιπεριάς και να αναδειχθεί η καυτερή παρουσία του chillies .
Η γεύσεις του γλυκού και του πικάντικου συνδυάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο και οπτικά ελκυστικότατο!
Λίγα τρυφερά φύλλα μαρουλιού ή μερικές τουφίτσες φρέσκου κόλιανδρου ή άνηθου επαναφέρουν την ηρεμία στη γεύση!
Είναι μια σαλάτα «με προσωπικότητα» για το καθημερινό ή το Κυριακάτικο τραπέζι μας! Δοκιμάστε τη!


Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Τάρτα Tatin με Κανταΐφι και Κυδώνια


Μια διαφορετική Τάρτα Tatin με καραμελωμένα, μυρωδάτα κυδώνια μέσα σε μια τραγανή και ροδοψημένη βάση από σιροπιαστό κανταΐφι. Ένας απολαυστικός, συνδυασμός, οπτικά αλλά και γευστικά!
Μια πολύ νόστιμη και αρωματική Τάρτα, για όσους αγαπούν τη γεύση και το άρωμα των κυδωνιών αλλά και την ξεχωριστή γλυκύτητα των συγκεκριμένων μπαχαρικών!