Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Γαύρος στο Φούρνο με Ντομάτα και Μυρωδικά

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς γαύρο δε γίνεται!
Τον ευχαριστηθήκαμε φέτος στις διακοπές, μαρινάτο από τη χρυσοχέρα την αδελφούλα μου, τηγανητό στις ποικιλίες μαζί με ουζάκι και φόντο το Ιόνιο αλλά και στο φούρνο με εξαιρετικές φρέσκες ντοματούλες από περιβόλι, χάρισμα φίλων και φρέσκο μάραθο!
Η συνταγή που σας δίνω είναι απλή, υγιεινή, νοστιμότατη και γεμάτη καλοκαιρινά αρώματα.



Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Αμπελοφάσουλα σαλάτα

Μια απλή καλοκαιρινή σαλάτα, χορταστική, νόστιμη και υγιεινή που μπορεί με λίγη φέτα να γίνει πλήρες γεύμα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή να συνοδεύσει το ψητό ψαράκι ή τα φιλετάκια κοτόπουλου. Διαλέγετε και παίρνετε!
Στο χωριό μου την αγαπάμε πολύ και τη φτιάχνουμε με τρυφερά πράσινα μαυρομάτικα φασολάκια, τα «γυφτοφάσουλα» ή και με τα αμπελοφάσουλα, που τα λέμε «της πήχεως»! Στον Πύργο όλα τα μανάβικα πουλάνε λαχταριστά αμπελοφάσουλα σε μικρά δεματάκια. Κάθε φορά που πάμε εκεί διακοπές τα τιμάμε, όπως και τα σέσκλα του. Τα χορταρικά αυτά μας δίνουν απλά Ελληνικά σαλατοφαγάκια, καλοκαιρινά και πεντανόστιμα.






Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Σολομός Ψητός Μαριναρισμένος

Το ψητό ψαράκι είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Φαγάκι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό. Αν το ψάρι είναι μεγαλούτσικο, τότε το τρώνε ακόμα κι εκείνοι που βαριούνται να το καθαρίζουν.
Το φρέσκο σολομό τον μάθαμε σχεδόν πρόσφατα και εκτιμήσαμε τη μεγάλη διατροφική του αξία. Είναι τροφή πολύτιμη με ευεργετικές ιδιότητες για υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γερή καρδιά και διαύγεια νου.




Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Ένα νέο βραβείο!

Σήμερα πήρα ένα βραβείο από ένα όμορφο και χαρούμενο blog το Tante Kiki. Ευχαριστώ πολύ την κεφάτη και δημιουργική Κική με τις πρωτότυπες και λαχταριστές ιδέες της. Την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτήν την τιμή. Παρακολουθώ από καιρό το ιστολόγιό της και της εύχομαι να έχει πολλές επιτυχίες και να κερδίζει πάντα αγάπη και αναγνώριση στο χώρο. Το αξίζει πραγματικά. Φίλες και φίλοι
Είναι πραγματικά σημαντικό να αναγνωρίζει η μπλογκογειτονιά ότι προσπαθείς, όσο μπορείς, να κάνεις κάτι αξιόλογο, αν και ερασιτέχνης στη μαγειρική, όπως και οι περισσότεροι. Δεν λέω ότι «κομίζω γλαύκαν ες Αθήνας» αλλά μου αρέσει να μοιράζομαι ιδέες και προπάντων να επικοινωνώ μαζί σας. Δεν μπορούσα καν να φανταστώ τις φιλίες που θα έκανα μέσα από αυτόν το χώρο. Για το λόγο αυτό αισθάνομαι πολύ τυχερή και θα είναι χαρά μου, αν με τις αναρτήσεις μου κατάφερα να σας ταξιδεύσω, μακριά από την καθημερινότητα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω πάλι όλους εσάς που με τιμάτε με τη φιλία σας, τις επισκέψεις, το ενδιαφέρον, τα σχόλιά σας και τα βραβεία.
Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε μαζί για πολύ ακόμα τα γευστικά αυτά ταξίδια και ότι θα εξακολουθείτε να βρίσκετε ενδιαφέρουσες τις αναρτήσεις μου. Περιμένω να τις σχολιάζετε και να αντιπροτείνετε.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Αρνάκι Γιουβέτσι με Μανέστρα

Για πολλούς αυτό το φαγάκι θεωρείται χειμωνιάτικο. Εγώ το θεωρώ εντελώς καλοκαιρινό, το ιδανικότερο για τις διακοπές και θα σας πω το γιατί. Προμηθεύεσαι ένα ταψί φούρνου με καπάκι - βασική προϋπόθεση. Προετοιμάζεις το κρεατάκι με τη φρέσκια τριφτή ντοματούλα, το αλάτι, πιπέρι και το λάδι στο σπίτι σου, παίρνεις μαζί σου τη μανέστρα, τα αφήνεις όλα στο φούρναρη της γειτονιάς-καλή του ώρα!- και γραμμή για τη θάλασσα! Απολαμβάνεις την παραλία, κολυμπάς με την ησυχία σου και στην επιστροφή παίρνεις το έτοιμο φαγάκι, ροδοψημένο και μοσχομυριστό, και φρέσκο ψωμάκι. Στρώνεις το τραπέζι κάτω από την κληματαριά ή στο μπαλκόνι, φτιάχνεις μια πλήρη χωριάτικη σαλάτα και φέρνεις και τις μπύρες που περιμένουν στο ψυγείο παγωμένες! Μεγαλείο! Έτσι η όποια καθημερινή γίνεται Κυριακή και η οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση ξεχωριστή.

Σας άνοιξα την όρεξη; Ας δούμε τα υλικά του.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Καλοκαίρι στην Ελλάδα

"Ἀρώματα από σκίνο
πήραν να ξεκινήσουν στις παλιὲς πλαγιὲς της μνήμης"


Φίλες και φίλοι
Χαίρομαι πολύ που σας ξαναβρίσκω. Οι διακοπές μου στην Ελλάδα τέλειωσαν και γύρισα στη βάση μου. Πέρασα πολύ όμορφα, αν και οι μέρες μου έφυγαν πολύ γρήγορα αλλά ομολογουμένως πολύ όμορφα.
(Η παραλία Κουρούτα της Αμαλιάδας, Ηλεία)


Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Εύκολο Σπιτικό Παγωτό

Το καλοκαίρι ζητάει το δροσιστικό και νόστιμο παγωτάκι του και μάλιστα σπιτικό, χωρίς πρόσθετα και υλικά «ύποπτα» ή επιεικώς περίεργα.
Συνταγές υπάρχουν πολλές, εύκολες ή δύσκολες, άλλες με αυγά και άλλες με κρέμες.
Για να φτιάξουμε ένα σπιτικό παγωτό με τα υλικά που μας αρέσουν, δε χρειάζεται να διαθέτουμε παγωτομηχανή. Υπάρχουν και εύκολες συνταγές, όπως αυτή η βασική συνταγή για παγωτό της φίλης μου της Κατερίνας. Δοκίμασα το παγωτό της-κέρασμα για τις επιτυχίες των παιδιών της, το έφτιαξα στο σπίτι μου και εξαφανίστηκε αμέσως. Το κέρασα και το ευχαριστήθηκαν οι φίλοι μας.

Μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας! Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα και εύκολα θα έχετε νόστιμο σπιτικό παγωτό!



Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Μια βόλτα στην πόλη και μια ευχάριστη έκπληξη

Καλό μήνα, εύχομαι σε όλους!1η Ιουλίου σήμερα, καλοκαίρι στις δόξες του. Αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι, γιατί παίρνουμε μια ανάσα, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, ξορκίζουμε φόβους, δυσοίωνες προβλέψεις, επαΐοντες αναλυτές. «Αισιοδοξείν χρή» κόντρα στον καιρό! Ας μην κλεινόμαστε άλλο μέσα, περιμένοντας τις διακοπές για να ανοίξει η ψυχή μας, να ξεχαστούμε και να ανασάνουμε. Ας γίνουμε καθημερινοί οδοιπόροι κι εξερευνητές, ας αρκεστούμε στο όμορφο και αισιόδοξο που κρύβει η περιοχή μας που μας περιμένει να το ανακαλύψουμε. Ακόμα και οι μεγαλουπόλεις , όπου ζούμε την καθημερινότητά μας, μας επιφυλάσσουν όμορφες εκπλήξεις!Κι εγώ νόμιζα ότι γνώριζα καλά την μεγαλούπολη, στην οποία ζω, με το πολύ πράσινο, αν και βρίσκεται στις παρυφές της ερήμου,

τους φαρδείς δρόμους, τα πολλά τζαμιά,