Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Εύκολο Σπιτικό Παγωτό

Το καλοκαίρι ζητάει το δροσιστικό και νόστιμο παγωτάκι του και μάλιστα σπιτικό, χωρίς πρόσθετα και υλικά «ύποπτα» ή επιεικώς περίεργα.
Συνταγές υπάρχουν πολλές, εύκολες ή δύσκολες, άλλες με αυγά και άλλες με κρέμες.
Για να φτιάξουμε ένα σπιτικό παγωτό με τα υλικά που μας αρέσουν, δε χρειάζεται να διαθέτουμε παγωτομηχανή. Υπάρχουν και εύκολες συνταγές, όπως αυτή η βασική συνταγή για παγωτό της φίλης μου της Κατερίνας. Δοκίμασα το παγωτό της-κέρασμα για τις επιτυχίες των παιδιών της, το έφτιαξα στο σπίτι μου και εξαφανίστηκε αμέσως. Το κέρασα και το ευχαριστήθηκαν οι φίλοι μας.

Μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας! Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα και εύκολα θα έχετε νόστιμο σπιτικό παγωτό!





Τα υλικά που θα χρειαστούμε

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500ml κρέμα με φυτικά λιπαρά
½ κουτί γάλα εβαπορέ (με λίγα λιπαρά)
1 φακελάκι κουβερτούρα σε νιφάδες
½ πακέτο μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
2 βανίλιες
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βάζουμε τη φυτική κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο για 3-4 ώρες και το εβαπορέ μέσα σε ένα μπολ στην κατάψυξη.







Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, έως ότου πήξει και αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. 
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το εβαπορέ και όταν γίνει σαν κρέμα, το προσθέτουμε στα άλλα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με τα υλικά και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.





Μετά το βγάζουμε, το ξαναχτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη να παγώσει (5-6 ώρες.






Το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό κουταλιού κεράσι, βύσσινο ή φράουλα!




Η πρόταση της φίλης μου Κατερίνας





Όταν προσθέσουμε τα μπισκότα και τη σοκολάτα στο παγωτό, μπορούμε να το βάλουμε σε ρηχό πυρέξ, τη βάση του οποίου έχουμε στρώσει με μπισκότα πτι μπερ. Από πάνω απλώνουμε το παγωτό και τελειώνουμε με μια άλλη στρώση μπισκότων.





Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και παγώνουμε το παγωτό. Το σερβίρουμε κομμένο τετράγωνα, όπως μας οδηγούν τα μπισκότα.

Εσείς δαλέγετε όποια εκδοχή σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

  1. Να περάσεις καλό καλοκαίρι Helengr!
    Ωραίο δείχνει το παγωτάκι σου! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα το τιμήσω το παγωτάκι σου, θέλω διπλή μερίδα,
    καλά να περάσεις, με υγεία, φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελική μου, ευχαριστώ πολύ. Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι και σ' εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαστεροπλήξ, πάρε όσο μεγάλη μεριδούλα θέλεις. Να περάσεις όμορφα, ξεκούραστα και χαλαρά. Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο και εύκολο παγωτάκι, καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τις συνταγές που μπορείς εύκολα να "αυτοσχεδιάσεις" προσθέτοντας υλικά και αρώματα.
    Καλό καλοκαίρι Ελένη.
    Να περάσετε όμορφα στην Ελλάδα όταν με το καλό μας έλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Manousina, καλό καλοκαίρι και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πηνελόπη μου, να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι. Κι εγώ σου στέλνω πολλά φιλιά από την Ολυμπία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά τέλειο παγωτό! Καλό Καλόκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή