Η καλοκαιρινή σαλάτα της φιλενάδας μου της Lidia από την Ιταλία
Είναι πολύ νόστιμη, απλή και διαιτητική, διότι έχει λίγες θερμίδες αλλά συνδυάζει τρόφιμα με εξαιρετική διατροφική αξία.Τα καλαμαράκια και οι σουπιές αποτελούν εξαιρετική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών που η κατανάλωση τους φαίνεται να δρα προστατευτικά στη λειτουργία του καρδιοαγγειακού μας συστήματος.
Συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι τηγανητά ή κοκκινιστά. Γίνονται όμως απίθανα ψητά, αρκεί να είναι μεγαλούτσικα, να τα ψήσουμε λίγο και σε δυνατή φωτιά κατά προτίμηση σε σχάρα ή σε πλάκα. Πρέπει όμως να τα καταναλώσουμε αμέσως για να μη σφίξουν. Η μυρωδιά τους όσο ψήνονται είναι το κάτι άλλο! Με λίγο χυμό λεμονιού γίνονται για τους ανυπόμονους εξαιρετικός ουζομεζές, που εξαφανίζεται αμέσως! Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να ψήσουμε περισσότερα για να τα συνδυάσουμε με την πράσινη σαλάτα, ώστε να έχουμε ένα πιάτο με ξεχωριστή νοστιμιά.
Είναι πολύ νόστιμη, απλή και διαιτητική, διότι έχει λίγες θερμίδες αλλά συνδυάζει τρόφιμα με εξαιρετική διατροφική αξία.Τα καλαμαράκια και οι σουπιές αποτελούν εξαιρετική πηγή πολυακόρεστων λιπαρών που η κατανάλωση τους φαίνεται να δρα προστατευτικά στη λειτουργία του καρδιοαγγειακού μας συστήματος.
Συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι τηγανητά ή κοκκινιστά. Γίνονται όμως απίθανα ψητά, αρκεί να είναι μεγαλούτσικα, να τα ψήσουμε λίγο και σε δυνατή φωτιά κατά προτίμηση σε σχάρα ή σε πλάκα. Πρέπει όμως να τα καταναλώσουμε αμέσως για να μη σφίξουν. Η μυρωδιά τους όσο ψήνονται είναι το κάτι άλλο! Με λίγο χυμό λεμονιού γίνονται για τους ανυπόμονους εξαιρετικός ουζομεζές, που εξαφανίζεται αμέσως! Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να ψήσουμε περισσότερα για να τα συνδυάσουμε με την πράσινη σαλάτα, ώστε να έχουμε ένα πιάτο με ξεχωριστή νοστιμιά.