Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μια εκδρομή στη Βοιωτία

Η Χαιρώνεια είναι μια αρχαία πόλη με ιστορία. Σήμερα σώζονται ερείπια της ακρόπολης πάνω στο ύψωμα Πέτραχο, ένα μικρό θέατρο λαξευμένο στο βράχο και πολλά άλλα αρχαιολογικά ευρήματα. Επισκεφθείτε το Μουσείο της για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της.

Το Λιοντάρι της Χαιρώνειας, είναι ένα επιτύμβιο μνημείο τιμής στους πεσόντες Θηβαίους Ιερολοχίτες που νικήθηκαν από τον Φίλιππο και τους Μακεδόνες το 338 π.Χ. σε μια πολύνεκρη μάχη.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την πόλη και την Ιστορία της στον ιστότοπο του Υπουργείου
 Πολιτισμού στη διεύθυνση:  http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3430
Η Λιβαδειά ή Λεβάδεια ή Λειβαδιά είναι η πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κρέπες με σπανάκι και τυριά

Οι κρέπες αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλες. Γίνονται γλυκές ή αλμυρές και σερβίρονται σε μπουφέ ή εορταστικό τραπέζι.
Το πώς θα γεμιστούν εξαρτάται από εμάς. Η αδελφή μου τις γεμίζει με αρωματικά άγρια χόρτα και όχι με σπανάκι αλλά πρώτα τα ψιλοκόβει, τα τρίβει με λίγο αλάτι να μαραθούν, τα στραγγίζει και μετά τα τσιγαρίζει. Γίνονται ένα ποίημα!



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Οι μικρές κυρίες κάνουν θαύματα! Το γλυκάκι αυτό το έμαθα από τη μικρή μου ανιψιά, την Ελίνα, που έχει εξελιχθεί σε μια καταπληκτική οικοδέσποινα. Έχει μεγάλη πρόοδο στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική είναι εκπληκτική! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή, αυτό το σοκολατένιο γλυκάκι που μας πρόσφερε πρόσφατα. Θα το αγαπήσετε!
Της έυχομαι να είναι πάντα καλά, χαρούμενη κι ευτυχισμένη με τον Στάθη της! Να μας εκπλήσσει ευχάριστα κι εμείς να καμαρώνουμε!


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αταλάντη, η ιδιαίτερή μου πατρίδα

Η κωμόπολη της Αταλάντης είναι έδρα του δήμου Λοκρών. Η Αταλάντη είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ρόδα. Είναι εμπορικό, γεωργοκτηνοτροφικό και βιομηχανικό κέντρο της πρώην επαρχίας Λοκρίδας. Απέχει 78,5 χλμ από τη Λαμία και 146 χιλ από την Αθήνα.

΄Αποψη της πόλης
Αν και η ιστορία της περιοχής ξεκινά στην Αχαϊκή Εποχή υπάρχουν ενδείξεις ότι η περιοχή κατοικείται ήδη από τη Νεολιθική Εποχή. Πρωτεύουσα της Λοκρίδας ήταν η πόλη Οπούς. Κατά τον Ησίοδο και τον Πλούταρχο, η πόλη Οπούς πήρε το όνομα της από τον Οπούντα, ο οποίος ήταν γιος του Λοκρού και δισέγγονος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας.