(Μια δική μου συνταγή)
Σε όλη την Αραβική χερσόνησο οι ψαραγορές φημίζονται για την ποικιλία και τη φρεσκότητα των ψαριών αλλά και κάθε είδους θαλασσινών. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που προσθέσαμε πολλά θαλασσινά στο εβδομαδιαίο οικογενειακό μας μενού κι εγώ άρχισα να πειραματίζομαι με τις συνταγές θαλασσινών. Η συνταγή παέγιας που ακολουθεί δεν είναι η κλασική αλλά μια αρκετά τροποποιημένη, όπως αρέσει στην οικογένειά μου.
Ελπίζω να αρέσει και σε σας.
Διάβασα ότι το φαγητό αυτό πήρε το όνομά του από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται στον Ισπανικό Νότο, την «paellera», που είναι ένα ρηχό, πλατύ τηγάνι με δύο χερούλια στο πλάι, αντί για ένα. Περιττό να πω ότι εγώ δεν έχω τέτοιο σκεύος! Έτσι για την παρασκευή του φαγητού αρκούμαι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατειά ρηχή κατσαρόλα.
Σε όλη την Αραβική χερσόνησο οι ψαραγορές φημίζονται για την ποικιλία και τη φρεσκότητα των ψαριών αλλά και κάθε είδους θαλασσινών. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που προσθέσαμε πολλά θαλασσινά στο εβδομαδιαίο οικογενειακό μας μενού κι εγώ άρχισα να πειραματίζομαι με τις συνταγές θαλασσινών. Η συνταγή παέγιας που ακολουθεί δεν είναι η κλασική αλλά μια αρκετά τροποποιημένη, όπως αρέσει στην οικογένειά μου.
Ελπίζω να αρέσει και σε σας.
Διάβασα ότι το φαγητό αυτό πήρε το όνομά του από το σκεύος μέσα στο οποίο μαγειρεύεται στον Ισπανικό Νότο, την «paellera», που είναι ένα ρηχό, πλατύ τηγάνι με δύο χερούλια στο πλάι, αντί για ένα. Περιττό να πω ότι εγώ δεν έχω τέτοιο σκεύος! Έτσι για την παρασκευή του φαγητού αρκούμαι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλατειά ρηχή κατσαρόλα.